Maaltijden

Truffel risotto met kastanje champignons

Truffel, het is me een dingetje. De meeste zijn er dol op! Bij mij heeft dat even geduurd. Vroeger maakte mijn moeder weleens dikke bloemkoolsoep met gegrilde portobello’s en dan deed ze er aan paar druppels truffelolie op. Brrrr alleen die geur al. Het liefst wilde ik mijn zonder truffelolie kommetje soep in mijn slaapkamer opeten, weg van die geur! Sindsdien was ik anti truffel. Jaren  later at ik een keer een soort mayonaise dipje met verse truffel erin. Ik wilde het eigenlijk niet toegeven maar dat vond ik heel erg lekker. Zo ben ik het steeds vaker wel gaan eten maar ik vind het nog steeds ontzettend stinken. Tijd om er zelf eens iets mee te maken, namelijk truffel risotto met kastanje champignons:

Truffel risotto hapje EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)
• 220 gram risotto rijst
• 250 gram kastanje champignons 
• bouillon van een half blokje naar keuze met 650 ml water 
• 100 ml droge witte wijn
• 2 el creme fraiche 
• 40 gram geraspte pecorino 
• 2 sjalotjes 
• 1 grote teen knoflook 
• 7,5 gram zomertruffel (ligt een beetje aan de sterkte ervan)
• peterselie of bieslook (optioneel)
• peper

Benodigdheden:
• wok of hapjes pan 
• spatel
• rasp

Truffel risotto inzoom EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Zet de wok of hapjespan op laag vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en doe dit in de pan. Bak dit voor een paar minuutjes zonder dat het verkleurd. Snij in de tussentijd de champignons in plakjes. 

2. Voeg dan de risotto rijst toe en bak dit ook nog 2 minuten mee. Blus het af met de witte wijn. Voeg dan ongeveer 300 ml bouillon toe en leg hier op de champignons. Roer nog niet gelijk want dan ligt er rijst op het droge terwijl de champignons in de bouillon liggen. Als dit deel van de bouillon is opgenomen kun je wel alles door elkaar roeren.

3. Voeg gedurende 15-20 minuten steeds een scheut bouillon toe. Wanneer je de laatste scheut toevoegt voeg je ook de crème fraîche, pecorino en geraspte truffel toe. Roer dit er doorheen tot het een smeuïge en romige massa is. Check wel even of de rijst echt gaar is.

4. Schep de risotto op 2 borden en maak af met nog wat pecorino en peterselie of bieslook. Smullen maar!

Truffel risotto verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Pompoen-paprika risotto met chorizo
Risotto met groene asperges en chorizo

No products in the cart.