Deze chocolade brownies met room en rood fruit zijn perfect geschikt als traktatie. Dit komt vooral omdat ze al geproportioneerd zijn. Heb je dat gezeur met eerlijke punten snijden op kantoor ook gelijk niet meer. Daarnaast zijn ze natuurlijk gewoon heel erg lekker, zien ze er feestelijk uit en is het ook nog eens leuk om te maken!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur
Wat heb je nodig? (9 stuks)
• 250 gram roomboter
• 4 eieren
• 120 gram pure chocolade
• 100 gram melk chocolade
• 175 gram kristalsuiker
• 125 gram rietsuiker
• 70 gram zelfrijzend bakmeel
• 70 gram cacaopoeder
• 1/2 tl baking soda
• 1 vanilleboon, het merg ervan
• mespuntje zout
Topping:
• 250 ml slagroom
• 100 gram mascarpone
• 50 gram kristalsuiker
• 50 gram witte chocolade
• melk chocolade
• aardbeien
• frambozen
Benodigdheden:
• handmixer
• vierkante bakvorm van 25 bij 25 cm
• velletje bakpapier
• ronde steker van 7 cm doorsnee
• 2 kommen
• boterhamzakje
• spatel
• steelpan
• spuitzak + kartel spuitmondje
• kaasschaaf of dunschiller om de chocolade mee te raspen
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden. Bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier.
2. Laat de boter op laag vuur smelten in een steelpan. Zet dan het vuur uit en voeg de chocolade, het zout en de vanille toe. Dit smelt door de warmte van de boter. Zo niet? Warm dan nog een beetje bij met laag vuur.
3. Zeef het bakmeel samen met het cacaopoeder en baking soda boven een kom. Doe hier de twee soorten suiker bij en roer het door elkaar.
4. Giet het chocolade-boter mengsel bij het droge mengsel. Roer dit tot een dikke glanzende massa. Doe 4 eieren in een kom en klop deze in een paar minuten luchtig op de hoogste stand. Giet dit bij het beslag en roer tot dit is opgenomen.
5. Giet het mengsel in de vorm en schuif deze de oven in voor 25 minuten. Laat dan de brownie volledig afkoelen.
6. Meng de mascarpone met de suiker. Klop de slagroom stijf en voeg dit in 3 delen bij de mascarpone. Roer dit tot een dik, egaal en luchtig mengsel en doe dit alvast in de spuitzak en leg in de koelkast.
7. Steek 9 rondjes brownie uit. Van de restjes snij je blokjes, deze dienen samen met het fruit als decoratie. De rest kun je lekker opsnoepen. Smelt de witte chocolade au bain marie en doe deze in een boterham zakje.
8. Spuit een flinke toef van het room mengsel op de brownie en maak af met aardbeien, frambozen, blokjes brownie en wat geraspte chocolade. Knip een mini puntje van het boterhamzakje af. Maak draaiende bewegingen over de brownies terwijl je zachtjes in het zakje knijpt. Bewaar in de koelkast of serveer ze gelijk.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Brownie taart met rood fruit
– Rood fruit bommetje
De foto’s zijn gebaseerd op een dubbel portie van dit recept