• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes) Recepten

Chocolade brownies met mascarpone room en rood fruit

Eefje
2 reacties
17 juli 2017
Chocolade brownies met mascarpone room en rood fruit

Deze chocolade brownies met room en rood fruit zijn perfect geschikt als traktatie. Dit komt vooral omdat ze al geproportioneerd zijn. Heb je dat gezeur met eerlijke punten snijden op kantoor ook gelijk niet meer. Daarnaast zijn ze natuurlijk gewoon heel erg lekker, zien ze er feestelijk uit en is het ook nog eens leuk om te maken! 

Brownies close up EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur

Wat heb je nodig? (9 stuks)
• 250 gram roomboter 
• 4 eieren 
• 120 gram pure chocolade 
• 100 gram melk chocolade 
• 175 gram kristalsuiker 
• 125 gram rietsuiker 
• 70 gram zelfrijzend bakmeel
• 70 gram cacaopoeder 
• 1/2 tl baking soda
• 1 vanilleboon, het merg ervan 
• mespuntje zout 
Topping:
• 250 ml slagroom 
• 100 gram mascarpone 
• 50 gram kristalsuiker 
• 50 gram witte chocolade 
• melk chocolade 
• aardbeien 
• frambozen 

Brownies making of EEFSFOOD

Benodigdheden:
• 
handmixer
• vierkante bakvorm van 25 bij 25 cm
• velletje bakpapier 
• ronde steker van 7 cm doorsnee 
• 2 kommen
• boterhamzakje 
• spatel
• steelpan 
• spuitzak + kartel spuitmondje
• kaasschaaf of dunschiller om de chocolade mee te raspen

Brownies bovenaf EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden. Bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier. 

2. Laat de boter op laag vuur smelten in een steelpan. Zet dan het vuur uit en voeg de chocolade, het zout en de vanille toe. Dit smelt door de warmte van de boter. Zo niet? Warm dan nog een beetje bij met laag vuur. 

3. Zeef het bakmeel samen met het cacaopoeder en baking soda boven een kom. Doe hier de twee soorten suiker bij en roer het door elkaar. 

4. Giet het chocolade-boter mengsel bij het droge mengsel. Roer dit tot een dikke glanzende massa. Doe 4 eieren in een kom en klop deze in een paar minuten luchtig op de hoogste stand. Giet dit bij het beslag en roer tot dit is opgenomen.

5. Giet het mengsel in de vorm en schuif deze de oven in voor 25 minuten. Laat dan de brownie volledig afkoelen.

6. Meng de mascarpone met de suiker. Klop de slagroom stijf en voeg dit in 3 delen bij de mascarpone. Roer dit tot een dik, egaal en luchtig mengsel en doe dit alvast in de spuitzak en leg in de koelkast.

7. Steek 9 rondjes brownie uit. Van de restjes snij je blokjes, deze dienen samen met het fruit als decoratie. De rest kun je lekker opsnoepen. Smelt de witte chocolade au bain marie en doe deze in een boterham zakje.

8. Spuit een flinke toef van het room mengsel op de brownie en maak af met aardbeien, frambozen, blokjes brownie en wat geraspte chocolade. Knip een mini puntje van het boterhamzakje af. Maak draaiende bewegingen over de brownies terwijl je zachtjes in het zakje knijpt. Bewaar in de koelkast of serveer ze gelijk.

Brownies room verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Brownie taart met rood fruit
– Rood fruit bommetje

De foto’s zijn gebaseerd op een dubbel portie van dit recept

Brownies Mascarpone Rood fruit Room Traktatie
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Hermien Blommers

    21 december 2018 12:42

    De brownie staat in de oven. Pas als je zelf bakt zie je pas hoeveel ingrediënten er in zo’n baksel gaan ( maar ook hoeveel calorieën een stukje bevat). Maar voor een afsluitend toetje mag dat ook wel.
    Dank voor het leuke recept
    Ik had geen bakblik van 25/25 maar 25/20
    Ik heb er wat beslag uitgehaald voor 6 losse browniemuffins te maken

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 december 2018 10:26

      Slim Hermien, prima oplossing. Bedankt voor het compliment! Ik hoop dat het iedereen smaakt 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Appeltaart-test met Michelle

volgend bericht

Zoete aardappel salade met haricots verts en halloumi

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!