• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Chocolade karamel drip cake met koffie meringues

Eefje
Geen reacties
12 juli 2017
Chocolade karamel drip cake met koffie meringues

Ga ik alle meringues opeten of ga ik er ook nog iets tofs mee maken? Zo begon het idee voor deze taart. Koffie is lekker met karamel, karamel met chocolade, chocolade weer met koffie en een basic cake past overal bij. Zo werd deze chocolade karamel drip cake met koffie meringues geboren. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid stappen. Het zijn allemaal leuke dingen om te maken en daarvan op het laatst een mooie taart van de bouwen.

Choco karamel 3 EEFSFOOD

RECEPT
Baktijd: bij elkaar ruim 2,5 uur
Totale tijd: 5 uur

Wat heb je nodig? (10-12 personen)
Cake:
• 350 gram kristalsuiker 
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 160 gram roomboter + extra klontje 
• 155 ml (volle)melk 
• 4 middelgrote eieren 
• merg van 1 vanillestokje
• 1/2 tl baking soda 
• mespuntje zout 

Karamelsaus:
• 1/2 recept van zelf karamelsaus maken

Chocoladecrème:
• 300 gram roomboter 
• 180 gram pure chocolade 
• 75 gram poedersuiker 
• merg van 1/2 vanillestokje

Koffie meringues:
• heel recept koffie meringues met amandelschaafsel

Choco karamel 2 EEFSFOOD

Benodigdheden:
• hoge springvorm van 18 cm
• bakpapier 
• standmixer met vlinder
• afkoel rekje
• paletmes
• pannetje en bakje voor au bain Marie

Choco karamel 1 EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 170 graden. Zorg dat alle ingrediënten voor de cake op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. 

2. Doe dan de boter en suiker in de kom en voeg ook alvast het zout en de vanille toe. Mix dit egaal en smeuïg, er hoeft niet heel veel lucht in. Voeg dan langzaam draaiend één voor één de eieren toe. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda en voeg hier dan een derde van toe aan het boter suiker mengsel. Doe er ook een scheut melk bij en laat dit mengen op de laagste stand. Herhaal dit tot al het bloem en de melk erbij zit. Spatel dit handmatig nog even na en giet het beslag dan in de vorm. Bak dit voor 45 tot 50 minuten.

3. Maak terwijl de cake in de oven staat alvast het karamelrecept. Laat dit afkoelen in het pannetje.

4. Als de cake uit de oven komt zet je deze op 100 graden. Leg de cake op een afkoel rooster en begin aan het recept voor de meringues. Maak en bak deze af volgens het recept.

5. Wanneer de meringues in de oven staan kun je aan de chocolade botercrème beginnen. Klop de boter wit en luchtig in ongeveer 10 tot 15 minuten op de hoogste stand. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat dit afkoelen tot een graad of 25/30. 

6. Voeg eerst de poedersuiker en vanille toe. Meng dit er op lage stand doorheen. Giet dan langzaam de chocolade erbij, ook op een lage stand. Spatel alles als laatst nog goed door met de hand. 

7. Als je cake is afgekoeld snij je deze horizontaal één keer door. Smeer hier een dikke laag crème tussen en druk de cake bovenop goed aan zodat het er aan de zijkant een beetje uit komt. Smeer dan de rest van de taart strak af met een dun laagje. Zet de taart dan voor een half uur in de koelkast en maak dan mooi af met een dikkere laag crème.

8. Je kunt de karamel in een doseer flesje doen maar een boterhamzakje werkt ook. Knip daar een klein puntje vanaf. Giet dit rondom bovenop de taart en knijp om de centimeter iets harder in het flesje of zakje. Dit druipt dan vanzelf naar beneden. Zet de taart in de koelkast.

9. Wanneer de meringues klaar en afgekoeld zijn zet je ze op de taart. Je kunt er nog wat chocolade overheen raspen. Bewaar de taart in de koelkast maar hij is het lekkerste op kamertemperatuur. Geniet ervan!

Choco karamel 4 EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Chocolade pindakaas taart met karamel en popcorn
– Pecan-caramel crème taart

Bakrecept foodblog Karamel Koffie Meringues Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Wat kun je deze zomer verwachten op eefsfood.nl?

volgend bericht

Appeltaart-test met Michelle

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍 ⠀⠀⠀ MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍
⠀⠀⠀
Ik vind dit toch een lekkere uitvinding! Súper makkelijk om te maken, groot plezier om op te eten en vooral tijdbesparend🙌🏻 Deze maakte ik een paar maanden geleden op de gok en is uitgegroeid tot mijn favoriet!
⠀⠀⠀
Dit is voor 2 porties:
➡️400 ml kokosdrink
➡️100 gram volvette Griekse yoghurt
➡️100 gram havermout
➡️3 maatschep el chiazaad
➡️3-4 maatschep el ahornsiroop
➡️1 tl Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
➡️150 diepvries frambozen
➡️Topping tips; verse aardbeien en geroosterde kokosflakes🥥
⠀⠀⠀
👉🏻Doe alle ingrediënten in een pot en roer even door. Voeg dan de frambozen toe. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast; het liefst een hele nacht.
⠀⠀⠀
👉🏻Roer de frambozen er grof doorheen en maak af met aardbeien en de kokosflakes. Eet smakelijk🥄
⠀⠀⠀
‼️Tip! Ook heel lekker om ipv de frambozen een paar blokjes diepvries passievrucht erin te doen💛
⠀⠀⠀
Ja; natuurlijk kun je variëren met soorten yoghurt/melk/zoetmiddel/fruit. Maar zoals hierboven beschreven vind ik ‘m op z’n best.
⠀⠀⠀
Is het naar jouw smaak te dik? Voeg dan nog wat melk of yoghurt toe. Te dun? Gebruik wat minder🥛 Ook lekker met een schep oploskoffie en een geprakte banaan bijvoorbeeld🍌
⠀⠀⠀
Mocht je het mee willen nemen zou ik pas vlak voor vertrek de bevroren frambozen erin doen, zo blijft het wat langer koud❄️
⠀⠀⠀
Nou nu zijn m’n tips op! Zeker als je nog niet bekend bent met overnight oats zou ik deze eens proberen. Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #havermout #oats #overnightoats #ontbijt #togoontbijt #aardbeien #frambozen #chiazaad #kaneel #ahornsiroop #ontbijtrecept #foodienl
YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROST YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROSTING🌱
⠀⠀⠀
adv - Vandaag heb ik een lekker bakrecept voor je!👩🏻‍🍳 Een cake met Griekse yoghurt en frambozen door het beslag🎂 Maar wat is een cake zonder frosting? Precies, niks!!
⠀⠀⠀
Ik heb er een hele lekkere bijgemaakt met limoen erdoor, past samen met de pistachenootjes perfect bij de cake! Ga voor het recept naar Velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en daar kun je ‘m vinden👍🏻 Veel bakplezier alvast. Sla je deze video op?✅
⠀⠀⠀
Voorlopig is dit mijn laatste video vanuit de prachtige showroom van @velthuizenkeukens , Als je nog opzoek bent naar keukeninspiratie zou ik écht een keertje langsgaan😍
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens
⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #yoghurtcake #frambozen #pistache #munt #velthuizenkeukens #woudenberg #foodienl #frosting #limoen #makingofreel #cakebeslag
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord