Deze citroen-kokoswafels met frambozen zijn in een handomdraai gemaakt. Simpel en snel smullen daar is dit recept heel geschikt voor. Met een beetje geluk heb je (bijna)alles al in huis en kun je het wafelijzer alvast aanzetten. Eet jij wafels het liefst als ontbijt, lunch of dessert?
RECEPT
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Baktijd: 4 a 5 minuten per 2 wafels
Totale tijd: 35 minuten
Wat heb je nodig? (Ongeveer 7 wafels)
• 200 ml kokos-rijstmelk
• 110 gram zelfrijzend bakmeel
• 50 gram roomboter
• 40 gram kokosrasp
• 40 gram (lichtbruine)basterdsuiker
• 1 ei
• 1/2 zakje vanillesuiker
• rasp van 3/4 citroen
• 1/2 tl baking soda
• mespuntje zout
Topping:
• frambozenjam
• verse frambozen
• poedersuiker (optioneel)
• kokosflakes (optioneel)
Benodigdheden:
• wafelijzer
• mengkom
• garde
• juslepel of kleine soeplepel
• steelpan
Zo maak je het!
1. Smelt eerst de boter en doe deze in een kom. Voeg hier de kokosmelk, basterdsuiker, vanillesuiker en het ei aan toe en meng dit met een garde tot 1 geheel.
2. Meng de kokosrasp samen met het zelfrijzend bakmeel, zout en baking soda. Voeg dit toe aan het natte mengsel en roer tot een glad beslag.
3. Voeg dan de citroenrasp toe en roer dit ook door het beslag.
4. Gebruik een jus of kleine soeplepel om het beslag in het wafelijzer te gieten. Ik moet de eerste keer ook altijd even bekijken hoeveel erin moet. Liever eerst iets te weinig dan dat het beslag er aan alle kanten uit druipt. Bak ze gaar in ongeveer 5 minuten.
5. Vers zijn ze het aller lekkerst en zelfs nog een beetje krokant. Smeer er wat frambozenjam op en maak af met verse frambozen en kokos. Eet smakelijk!
Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Zoete appel kaneel wafels met limoenslagroom
– Kaneel wafels met kersenjam, blauwe bessen en kokos