Zoals de titel al zegt, deze witlofsalade is echt mijn aller lievelings. Ik vind dit echt zo lekker, elke keer verbaas ik me daar eigenlijk weer over. Ik kan het elke week wel eten! Door elkaar gehusseld verdiend deze salade niet bepaald de schoonheidsprijs. Ik heb het ongehusseld nog een beetje fatsoenlijk op de foto geprobeerd te krijgen. Beter dan dit wordt het niet. Maak het een keer en laat je overtuigen door de smaak en wie weet staat deze salade bij jou dan ook regelmatig op het menu.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Wat heb je nodig? (1 maaltijd of 4 porties als bijgerecht)
• 2 stronken witlof, in reepjes
• 1 gekookt ei, in stukjes
• 1 tomaat, in blokjes
• 1/2 appel, in reepjes
• 1,5 el rozijnen, geweld en gewassen
• 6 mini augurken, fijngesneden
• een handje walnoten, grof gehakt
• 45 gram oude of belegen kaas, in kleine stukjes
Dressing:
• 2,5 el yoghurt
• 1 el (noten)azijn
• 1 el mayonaise
• 1/2 tl kerrie
• 1/2 tl grove mosterd
• 1/2 tl knoflookpoeder
• 1/2 tl gedroogde dragon
• peper/zout
Benodigdheden:
• steelpan
Zo maak je het!
1. Zet een steelpan water op en kook het ei.
2. Halveer de witlof in de lengte en snij het hart eruit. Snij vervolgens reepjes in de lengte en halveer deze. Doe dit alvast in een schaal.
3. Snijd vervolgens alle andere ingrediënten en voeg deze ook toe.
4. Maak de dressing door alles bij elkaar te roeren. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Giet dit dan over de salade en meng alles door elkaar.
5. Pel het ei en leg deze er doorgesneden bovenop. Eet smakelijk en smullen maar!
Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Salade met groene asperge, sinaasappel en geitenkaas
– Salade van witlof en appel