Bakrecepten

Basisrecept voor biscuit beslag

Biscuit bovenaf

Edit 05.02.20 – Je kunt allemaal verschillende cakes gebruiken om taart mee te maken. Ik gebruik meestal een wat zwaardere cake waar bijvoorbeeld ook boter in zit verwerkt. Deze is gelijk ook een stuk machtiger maar ook lekker smeuïg. Een basisrecept voor biscuit beslag ontbrak nog tussen mijn recepten. De hoogste tijd dus! Een klassieker is het toch wel. Dit is ook waar ik mijn 2 jaar op de bakkersschool het meeste mee heb gewerkt. We leerden hoe je dit het beste kon maken maar eerlijk is eerlijk we gebruikten ook heel vaak een instant mix (doe ik nu nog steeds). Dit was meestal wanneer het vooral om de uitstraling van de taart ging en je moest oefenen op je marsepein skills (hier heb ik ook examen in moeten doen). Hoewel er wat mij betreft niks mis is met zo’n mix is het ook niet heel moeilijk om zelf te maken. Ik laat het je hier zien!

Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time2 hrs
Dit heb je nodig:
 4 middelgrote eieren (200 ml)
 120 gram kristalsuiker
 85 gram zelfrijzend bakmeel
 30 gram maizena
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1/4de limoen
 snufje zout
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 springvorm van 22 cm
 velletje bakpapier
 spatel
 bolzeef
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met een velletje bakpapier.

eiwit suiker

2

Zorg eerst dat de beslagkom goed vetvrij afgewassen en droog is. Tik de eitjes stuk en houd het eiwit apart van het eigeel. Doe het eiwit in de kom samen met de kristal-, vanillesuiker, limoenrasp en het zout. Mix dit tot luchtige pieken op de hoogste stand van je mixer in ongeveer 10 minuten.

Eiwit pieken

3

Roer het eigeel los en spatel dit dan handmatig door het eiwitschuim.

eiwit met eigeel

4

Haal het zelfrijzende bakmeel samen met de maïzena door een bolzeef. Voeg dit al spatelend door het luchtige mengsel. Doe dit rustig en niet te snel anders verlies je veel luchtigheid. Ga door tot het allemaal is opgenomen en je en mooi luchtig beslag hebt.

Door spatelen

5

Schep het beslag in de bakvorm en schuif deze gelijk de oven in voor 22-25 minuten. Doe tussendoor niet het deurtje van de oven open. Check of de biscuit gaar is door er zachtjes op de duwen in het midden. Als de cake weer omhoog veert is deze gaar. Voelt het nog plakkerig of blijft je vinger erin staan? Bak dan nog een paar minuten extra. 

Spatel met beslag

6

Haal de biscuit er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster. Maak er een waanzinnig lekkere taart van!

Biscuit bovenaf

7

Je kunt het beste de bovenkant van de cake als onderkant van de taart gebruiken. 

Biscuit uit de oven

Ingredients

Dit heb je nodig:
 4 middelgrote eieren (200 ml)
 120 gram kristalsuiker
 85 gram zelfrijzend bakmeel
 30 gram maizena
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1/4de limoen
 snufje zout
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 springvorm van 22 cm
 velletje bakpapier
 spatel
 bolzeef

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met een velletje bakpapier.

eiwit suiker

2

Zorg eerst dat de beslagkom goed vetvrij afgewassen en droog is. Tik de eitjes stuk en houd het eiwit apart van het eigeel. Doe het eiwit in de kom samen met de kristal-, vanillesuiker, limoenrasp en het zout. Mix dit tot luchtige pieken op de hoogste stand van je mixer in ongeveer 10 minuten.

Eiwit pieken

3

Roer het eigeel los en spatel dit dan handmatig door het eiwitschuim.

eiwit met eigeel

4

Haal het zelfrijzende bakmeel samen met de maïzena door een bolzeef. Voeg dit al spatelend door het luchtige mengsel. Doe dit rustig en niet te snel anders verlies je veel luchtigheid. Ga door tot het allemaal is opgenomen en je en mooi luchtig beslag hebt.

Door spatelen

5

Schep het beslag in de bakvorm en schuif deze gelijk de oven in voor 22-25 minuten. Doe tussendoor niet het deurtje van de oven open. Check of de biscuit gaar is door er zachtjes op de duwen in het midden. Als de cake weer omhoog veert is deze gaar. Voelt het nog plakkerig of blijft je vinger erin staan? Bak dan nog een paar minuten extra. 

Spatel met beslag

6

Haal de biscuit er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster. Maak er een waanzinnig lekkere taart van!

Biscuit bovenaf

7

Je kunt het beste de bovenkant van de cake als onderkant van de taart gebruiken. 

Biscuit uit de oven

Basisrecept voor biscuit beslag

Afkoel biscuit

Chocolade variant

Wat heb je nodig? 
• 4 middelgrote eieren (200 ml)
• 120 gram kristalsuiker 
• 75 gram zelfrijzend bakmeel
• 20 gram maizena 
• 20 gram cacaopoeder 
• 1 zakje vanillesuiker 
• snufje zout

Maak dit op dezelfde manier klaar zoals hierboven beschreven staat. De baktijd zal iets korter zijn! Ongeveer 20-22 minuten.

Chocolade biscuit

Hier heb ik 3 kleintjes van gemaakt zodat het samen een heel hoog taartje vormt van 12 cm doorsnee. Als je er een hoog stuk bakpapier inzet tegen de randen heb je veel meer mogelijkheden met zo’n kleine springvorm.

Liefs,
Eefje

7 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.