Bakrecepten

Basisrecept voor biscuit beslag

Je kunt allemaal verschillende cakes gebruiken om taart mee te maken. Ik gebruik meestal een wat zwaardere cake waar bijvoorbeeld ook boter in zit verwerkt. Deze is gelijk ook een stuk machtiger maar ook enorm smeuïg. Een basisrecept voor biscuit beslag ontbrak nog tussen mijn recepten. De hoogste tijd dus! Een klassieker is het toch wel. Dit is ook waar ik mijn 2 jaar op de bakkersschool het meeste mee heb gewerkt. We leerde hoe je dit het beste kon maken maar eerlijk is eerlijk we gebruikte ook heel vaak een instant mix. Dit was meestal wanneer het vooral om de uitstraling van de taart ging en je moest oefenen op je marsepein skills (hier heb ik ook examen in moeten doen). Hoewel er wat mij betreft niks mis is met zo’n mix is het ook niet heel moeilijk om zelf te maken. Ik laat het je hier zien!

Biscuit 4 EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: 2,5 uur
Totale tijd: 3,5 uur

Wat heb je nodig? (1 cake van ongeveer 5 cm hoog)
• 200 gram eieren (4 medium)
• 135 gram (fijne)kristalsuiker 
• 85 gram zelfrijzend bakmeel
• 30 gram maizena 
• 1 tl vanilla bean paste of merg van een klein vanillestokje
• rasp van een kwart citroen 

Benodigdheden:
• handmixer met gardes
• beslagkom
• spatel 
• rasp
• bolzeef
• bakpapier 
• (spring)vorm van 22 cm doorsnee 

Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met een velletje bakpapier. Vet de randen in met boter of zonnebloemolie.

2. Zorg eerst dat de beslagkom goed vetvrij afgewassen en droog is. Tik de eitjes stuk en doe deze in de kom. Mix de eieren luchtig op de hoogste stand van je mixer in 5 minuten.

Biscuit 6 EEFSFOOD

3. Voeg nu de suiker, vanille en citroenrasp toe. Mix dit nogmaals voor 5 minuten op de hoogste stand. Het schuim wordt nu taaier en gaat een beetje glimmen. Dit komt omdat de suiker oplost en dit als het waren een laagje vormt rond elk luchtbelletje.

Biscuit 1 EEFSFOOD

4. Haal het zelfrijzende bakmeel samen met de maïzena door een bolzeef. Voeg dit al spatelend door het luchtige mengsel. Doe dit rustig en niet te snel anders verlies je veel luchtigheid. Ga door tot het allemaal is opgenomen en je en mooi luchtig beslag hebt.

Biscuit 2 EEFSFOOD

5. Giet dit in de bakvorm en schuif deze gelijk de oven in voor 20 minuten. Doe tussendoor niet het deurtje van de oven open. Check of de cake gaar is door er zachtjes op de duwen in het midden. Als de cake weer omhoog komt is deze gaar. Voelt het nog plakkerig of blijft je vinger erin staan? Bak dan nog een paar minuten extra. 

Biscuit 3 EEFSFOOD

6. Zet de oven uit en de deur half open. Laat de cake nog een half uurtje in de oven staan. Haal de cake er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster. Maak er een waanzinnig lekkere taart van!

7. Je kunt het beste de bovenkant van de cake als onderkant van de taart gebruiken. 

Biscuit 5 EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
Zelf maken: lemoncurd
Zelf maken: witte chocolade vanille botercrème

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!