• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Basisrecept voor biscuit beslag

Eefje
7 reacties
27 juni 2017
Basisrecept voor biscuit beslag

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Biscuit bovenaf

Edit 05.02.20 – Je kunt allemaal verschillende cakes gebruiken om taart mee te maken. Ik gebruik meestal een wat zwaardere cake waar bijvoorbeeld ook boter in zit verwerkt. Deze is gelijk ook een stuk machtiger maar ook lekker smeuïg. Een basisrecept voor biscuit beslag ontbrak nog tussen mijn recepten. De hoogste tijd dus! Een klassieker is het toch wel. Dit is ook waar ik mijn 2 jaar op de bakkersschool het meeste mee heb gewerkt. We leerden hoe je dit het beste kon maken maar eerlijk is eerlijk we gebruikten ook heel vaak een instant mix (doe ik nu nog steeds). Dit was meestal wanneer het vooral om de uitstraling van de taart ging en je moest oefenen op je marsepein skills (hier heb ik ook examen in moeten doen). Hoewel er wat mij betreft niks mis is met zo’n mix is het ook niet heel moeilijk om zelf te maken. Ik laat het je hier zien!

Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd2 uur

Dit heb je nodig:
 4 middelgrote eieren (200 ml)
 120 gram kristalsuiker
 85 gram zelfrijzend bakmeel
 30 gram maizena
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1/4de limoen
 snufje zout
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 springvorm van 22 cm
 velletje bakpapier
 spatel
 bolzeef

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met een velletje bakpapier.

eiwit suiker

2

Zorg eerst dat de beslagkom goed vetvrij afgewassen en droog is. Tik de eitjes stuk en houd het eiwit apart van het eigeel. Doe het eiwit in de kom samen met de kristal-, vanillesuiker, limoenrasp en het zout. Mix dit tot luchtige pieken op de hoogste stand van je mixer in ongeveer 10 minuten.

Eiwit pieken

3

Roer het eigeel los en spatel dit dan handmatig door het eiwitschuim.

eiwit met eigeel

4

Haal het zelfrijzende bakmeel samen met de maïzena door een bolzeef. Voeg dit al spatelend door het luchtige mengsel. Doe dit rustig en niet te snel anders verlies je veel luchtigheid. Ga door tot het allemaal is opgenomen en je en mooi luchtig beslag hebt.

Door spatelen

5

Schep het beslag in de bakvorm en schuif deze gelijk de oven in voor 22-25 minuten. Doe tussendoor niet het deurtje van de oven open. Check of de biscuit gaar is door er zachtjes op de duwen in het midden. Als de cake weer omhoog veert is deze gaar. Voelt het nog plakkerig of blijft je vinger erin staan? Bak dan nog een paar minuten extra. 

Spatel met beslag

6

Haal de biscuit er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster. Maak er een waanzinnig lekkere taart van!

Biscuit bovenaf

7

Je kunt het beste de bovenkant van de cake als onderkant van de taart gebruiken. 

Biscuit uit de oven

Ingrediënten

Dit heb je nodig:
 4 middelgrote eieren (200 ml)
 120 gram kristalsuiker
 85 gram zelfrijzend bakmeel
 30 gram maizena
 1 zakje vanillesuiker
 rasp van 1/4de limoen
 snufje zout
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 springvorm van 22 cm
 velletje bakpapier
 spatel
 bolzeef

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met een velletje bakpapier.

eiwit suiker

2

Zorg eerst dat de beslagkom goed vetvrij afgewassen en droog is. Tik de eitjes stuk en houd het eiwit apart van het eigeel. Doe het eiwit in de kom samen met de kristal-, vanillesuiker, limoenrasp en het zout. Mix dit tot luchtige pieken op de hoogste stand van je mixer in ongeveer 10 minuten.

Eiwit pieken

3

Roer het eigeel los en spatel dit dan handmatig door het eiwitschuim.

eiwit met eigeel

4

Haal het zelfrijzende bakmeel samen met de maïzena door een bolzeef. Voeg dit al spatelend door het luchtige mengsel. Doe dit rustig en niet te snel anders verlies je veel luchtigheid. Ga door tot het allemaal is opgenomen en je en mooi luchtig beslag hebt.

Door spatelen

5

Schep het beslag in de bakvorm en schuif deze gelijk de oven in voor 22-25 minuten. Doe tussendoor niet het deurtje van de oven open. Check of de biscuit gaar is door er zachtjes op de duwen in het midden. Als de cake weer omhoog veert is deze gaar. Voelt het nog plakkerig of blijft je vinger erin staan? Bak dan nog een paar minuten extra. 

Spatel met beslag

6

Haal de biscuit er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster. Maak er een waanzinnig lekkere taart van!

Biscuit bovenaf

7

Je kunt het beste de bovenkant van de cake als onderkant van de taart gebruiken. 

Biscuit uit de oven

Basisrecept voor biscuit beslag
IngrediëntenAanwijzingen

Afkoel biscuit

Chocolade variant

Wat heb je nodig? 
• 4 middelgrote eieren (200 ml)
• 120 gram kristalsuiker 
• 75 gram zelfrijzend bakmeel
• 20 gram maizena 
• 20 gram cacaopoeder 
• 1 zakje vanillesuiker 
• snufje zout

Maak dit op dezelfde manier klaar zoals hierboven beschreven staat. De baktijd zal iets korter zijn! Ongeveer 20-22 minuten.

Chocolade biscuit

Hier heb ik 3 kleintjes van gemaakt zodat het samen een heel hoog taartje vormt van 12 cm doorsnee. Als je er een hoog stuk bakpapier inzet tegen de randen heb je veel meer mogelijkheden met zo’n kleine springvorm.

Liefs,
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Basisrecept beslag biscuit
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Noria

    18 augustus 2020 11:09

    Mag ik recepte van brauwnies en chocolade taarte met ganache atb

    Beantwoord
  2. Cinthia

    3 december 2020 13:46

    Wanneer voeg je de cacao poeder toe aan het beslag?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 december 2020 14:49

      Zeef het door de andere bloem of voeg het tegelijk toe 🙂

      Beantwoord
  3. Marlous Wind

    21 februari 2021 08:12

    Goedemorgen! Ik wilde je mooie panter cakerol maken maar nu blijkt dat ik alleen basterdsuiker in huis heb, geen kristal. Werkt dat ook voor dit biscuitbeslag? Dankjewel alvast

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 februari 2021 09:36

      Hi Marlous, naar mijn idee kan dat ook. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt op die manier dus kan het niet helemaal garanderen. Maar ik zou het proberen 🙂

      Beantwoord
  4. Tanja

    3 april 2021 08:59

    Hoi! Ik wil de gewone biscuit bakken in een vormpje van 12cm doorsnee, hoeveel minuten moet hij dan ongeveer ? Of ook die 20-22 zoals de chocolade ?

    Groetjes !

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 april 2021 11:50

      Weet ik zo snel niet te zeggen. Begin met 16-18 minuten en houd het daarna goed in de gaten. Dan moet het goed komen.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

EEFSFOOD overzicht week #25

volgend bericht

Eetdagboek van maandag 26 juni ’17

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!