Blog

EEFSFOOD overzicht week #25

Het klopt dat er vorige week geen overzicht online kwam. In plaats daarvan hield ik bij wat ik allemaal at en dronk op 1 dag. Ik ga dit vaker doen want het werd leuk ontvangen door jullie! Daarbij wil ik melden dat er niet meer wekelijks een update zal komen. Ik ben het van plan toch maandelijks te gaan doen. Zo kan ik echt de leukste dingen eruit pikken. Na 22 weekoverzichten kreeg ik het gevoel dat elke week op elkaar begon te lijken en ik niet echt leuke dingen had te melden. Niet dat het per se de bedoeling is om alleen maar leuks te delen natuurlijk. 

Als er een bomvolle week bijzit waar ik jullie dolgraag in mee wil nemen doe ik dit natuurlijk gewoon alsnog! Ik begin nu even met vorige week zondag. Deze dag verzorgde ik een catering met wat hapjes gevolgd door zo’n 22 hamburgers! Wat zat er allemaal op? Veldsla, crispy bacon, tomaat, gebakken uien, ketchup, mayonaise en kaas. Er kwamen een hoop positieve reacties op en volgens mij heeft iedereen gesmuld. 

Hamburger catering EEFSFOOD

Ik vergeet bijna dat ik tussendoor ook nog pannenkoeken stond te bakken voor zo’n 12 kinderen. Al met al zo’n 4 uur boven het fornuis en de oven gehangen, gelukkig was het ‘maar’ 30 graden buiten. Compleet gesmolten plofte ik neer in de auto om naar huis de gaan. Even snel badkleding aandoen en door in de auto naar Aalsmeer. Een duik in de Westeinder deed mij zoveel goed! Chillen mijn schommelstoel in de schaduw en even bijkomen van de middag. Met als afluister dit fijne plaatje:

Sunset view eiland EEFSFOOD

Maandag
Pfff wat een nacht, echt niet leuk! Ik was gisteravond al misselijk maar ik dacht dat het van het schommelen in de stoel terwijl ik op mijn telefoon bezig was kwam. Je kunt hier lezen hoe de rest van de dag eruit zag op het gebied van eten.  

’s Middags had ik al aan de bel getrokken bij mij werk dat ik niet wist of werken dinsdag wel ging lukken. Er was snel vervanging geregeld dus daar hoefde ik mij gelukkig geen zorgen meer om te maken. Als je zo ellendig op bed ligt is dat al meer dan voldoende. Zeker toen ’s avonds bleek dat de wc mijn grootste vriend was! Bleh niet fijn dit.

Dinsdag
Na eigenlijk een prima nacht voelde ik me nog steeds niet opperbest. Wel ietsje beter dan gisteren maar daar was dan ook alles mee gezegd. Ik was zo slap al een gekookt spaghetti sliertje en 8,5 uur op mijn benen staan had ik niet zien zitten. Heel blij dus dat iemand mij vandaag verving op werk. Met moeite heb ik mezelf naar de supermarkt gesleept want ik had echt wat boodschappen nodig. 

Courgette rijst prutje EEFSFOOD

Ik kookte een gezond maaltje met zilvervliesrijst. Ik kon wel wat vezels gebruiken! Maar ook deze avond van de wc mijn BFF. Wat heb ik toch? Een soort buikgriep meets hitte tik ofzo?! Beter ben ik er snel vanaf, het is wel genoeg geweest nu. 

Woensdag
Gelukkig! Ik voelde mij echt een stuk beter. Ik moest al vrij op tijd ergens wat ophalen en het was nog maar 20 graden buiten. Na 2 dagen binnen zijn was dat echt fijn. Voor de hitte weer los ging snel naar binnen, waar het inmiddels ook 26 graden was. Maar dat is nog altijd beter dan 30. Als ik zo’n weersvoorspelling zie van een hele week 27-30 graden ga ik echt direct in de overleef stand.

Hoogtepuntje van de dag: eindelijk na weken lang wachten ZIJN MIJN MOKKEN BINNEN!! Wat een feest, ze zijn echt mooi geworden vind ik. Super blij mee! 

Over mij

Ondertussen las ik allemaal horror verhalen over temperaturen van 37 graden voor donderdag?! Gelukkig bleek dit in Limburg. Weer een extra reden om blij te zijn dat ik daar niet woon haha. 

Donderdag
Yes ik voelde mij al bijna weer fit. Ik maakte mij wel enigszins zorgen om de hitte. Nog steeds? Ja nog steeds!! Vandaag moest ik namelijk naar Amsterdam voor een event van Albert Heijn. Waar ik super veel zin in had. Maar ga ik dit overleven? 

Ik had gevonden dat er wel een bus zou rijden naar waar ik toe moest. Toen stond er ineens bij: halte opgebroken. Ja joe ik ga wel lopen dan! 35 Minuten en dan zou ik precies op tijd moeten komen. Het grootste cadeau dat ik kon krijgen is dat er een flink windje stond. En daarbij was de route ook nog heel mooi! Een hele andere kant van Amsterdam waar ik eigenlijk nooit kom.

Amsterdam view EEFSFOOD

Eenmaal binnen kon je niet om deze prachtig mooie tafel heen. Moet je zien hoeveel kleur!

Groenten tafel Appie EEFSFOOD

Albert Heijn lanceert 4 soorten nieuwe hummus en deze gaan we vandaag hier allemaal proeven. Ook mochten we zelf aan de slag om 2 soorten hummus te maken. Bij de eerste werden we uitgedaagd omdat we een kleur toegewezen kregen. Oranje was de bedoeling. Uiteindelijk meer gelig, maar wel ontzettend lekker! Met pompoen en kurkuma, yum!

Hummus zelf gemaakt EEFSFOOD

Alles werd ook nog profi op de foto gezegd en er komt dus een heel verslag van in de Allerhande. Dat is tof! Benieuwd naar het resultaat. Onderweg naar huis gingen de wolken open en regende het echt knetterhard. Ik was blij, verkoeling! Na wat trein ellende zat ik op mijn fiets richting huis en het was een graad of 18. Ik lande rustig weer op aarde en had kippenvel op mijn natgeregende armen. Heerlijk! Thuis alle ramen en deuren opgezet  en het was gelijk 5 graden ouder in huis. Perfecto!

Vrijdag
Op naar werk. Er lag een flinke to do lijst dus de dag ging best wel snel om. Bestellingen maken is toch wel een van de leukste dingen!

Bestelling Leo EEFSFOOD

Daarna ging ik via de supermarkt naar huis want ik had nog wat spullen nodig voor een taart die was besteld. Deze bakte ik dezelfde avond nog.

Red Velvet bestelling EEFSFOOD

Zaterdag
Weekend! Ik had ineens allemaal inspiratie en motivatie. Heb uren achter mijn laptop gezeten en bakte ook nog een mega lekker taartje! Deze komt komende week online. Iets met aardbeien en Oreo’s. De taart werd opgehaald dus dat was ook fijn. De rest van de middag lekker chill op de bank en op tijd richting bed. Saai he?

Zondag
Nou alweer allemaal motivatie. Waar komt dat ineens vandaan? Ik was het een beetje kwijt namelijk. Uren gewerkt uren grondig wat aan het huishouden gedaan. En deze dag afgesloten met één van mijn favoriete salades. Tomaten, mozzarella, basilicum, pijnboompitten, Serranoham en rode ui. Jammer genoeg bleek dat ik geen balsamico azijn meer in huis had. Daar was het gelukkig niet minder lekker door!

Zondag salade EEFSFOOD

Tot de volgende update! Wanneer die is weet ik nog niet precies.

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.