Drankjes

3 Fris en fruitige drankjes gemaakt met SodaStream

Al van kleins af aan ben ik echt helemaal weg van bruiswater. Ik ben niet zo’n frisdrank freak maar Spa gaat er altijd in. Ik noem het altijd Spa omdat dat ‘vroeger’ volgens mij de enige was. Nu heb je er nog 100 bij als Chaudfontaine, San Pellegrino, Bar Le Duc, Sourcy en noem maar op. Laat ik het voor het gemak maar gewoon bruiswater noemen. 

Ik laat je in dit artikel 3 heerlijke drankjes zien die je met behulp van de SodaStream kunt maken, vertel ik meer over mijn liefde voor bruiswater en leg ik uit waarom juist dit apparaat duurzaam is.

Sodastream drankjes verti EEFSFOOD

Zoals ik al zei, ik ben er dol op! Ik drink het al zolang ik mij kan herinneren. Mijn moeder dronk het vaak en van het een kwam het ander. Ik ben nogal een dorstige zuipschuit dus ik heb nooit moeite gehad met genoeg drinken. Zeg je bruiswater, dan zeg je Eefje. Hoe een braaf kind ik ook was, als ik vroeger thuis kwam na een bloedhete dag op school en er stond geen koude fles bruiswater in de koelkast brak ik figuurlijk de tent af. En dan zei mijn moeder doodleuk, hier heb je 2 gulden ga zelf maar een fles halen. Maar dat was natuurlijk niet koud, en dan hadden we ook geen ijsblokjes! En daarbij moest ik weer de hitte in op mijn fiets. Volgens mij heb ik weleens teruggeroepen: hier heb je die 2 gulden, GA HET ZELF MAAR HALEN!! Pffff de struggle was real hoor. Sorry mam! 

Tijd voor de oplossing: een apparaat om zelf thuis bruiswater mee te maken. Dolblij want als je standaard een fles koud water hebt staan grijp je eigenlijk nooit mis. Kind blij, moeder blij! Ik ken een soortgelijk apparaat dus al van heel veel jaar geleden.

Toen ik zag dat ik kans maakte op een samenwerking met dit fantastisch apparaat heb ik er alles aangedaan om uitgekozen te worden. En yes, gelukt! Aan mij de taak (wat dus niet zo moeilijk is) jullie te laten zien wat voor een fijn apparaat dit is. Ik laat je eerst 3 makkelijke recepten zien voor fruitige drankjes en daarna zal ik nog iets over het apparaat vertellen.

Citroen ijsthee met munt en perzik ijsblokjes

Sodastream ijsthee EEFSFOOD

Wat heb je nodig? (voor 2 glazen)
1 fles SodaStream bruiswater 
1 theezakje voor gember-citroenthee 
3 halve perziken uit blik
3 el van het perzik siroop 
2 takjes munt 
1,5 el gembersiroop 

Zo maak je het!
Pureer de perzik samen met het siroop en giet dit in een ijsblokjes vorm (naar keuze) en zet dit voor minimaal 3,5 uur in de vriezer. Zet eerst een sterke kop gember-citroenthee met heet water. Laat afkoelen en giet dit in de SodaStream fles. Vul tot de streep met kraanwater (het beste is als dit al koud staat) en voeg ook de gembersiroop toe. Voeg koolzuur toe aan de fles. Verdeel de ijsblokjes over 2 glazen en doe er een takje munt bij. Schenk de ijsthee met bubbels in en proost, op verfrissing! Het toevoegen van stukjes fruit kun je wel het beste doen nadat je het water of de ijsthee bruisend hebt gemaakt.

Bruis limoncello met frambozensiroop

Sodastream limoncello EEFSFOOD

Wat heb je nodig? (voor 2 glazen)
200 ml SodaStream bruiswater
80 ml limoncello
60 gram frambozen
1/2 limoen, in partjes 
1,5 el kristalsuiker  
ijsblokjes

Zo maak je het!
Doe de frambozen in een steelpan samen met de suiker. Breng dit aan de kook tot je een siroop hebt. Als je echt niet van pitjes houdt moet je deze er eventjes uit zeven. Verdeel de siroop over 2 glazen. Doe er dan wat ijsblokjes bij en de partjes limoen. Schenk de limoncello erop gevolgd door het bruiswater. Rietje erin, een beetje roeren en genieten maar!

Peer-kaneel soda met sinaasappel

Sodastream perensap EEFSFOOD

Wat heb je nodig? (voor 2 glazen)
200 ml troebele perensap
120 milliliter Sodastream bruiswater 
2 kaneelstokjes + een klein beetje gemalen kaneel
4 plakjes sinaasappel 
ijsblokjes 

Zo maak je het!
Schenk eerst de perensap in. Doe de ijsblokjes en sinaasappelschijfjes erbij en vul het glas aan met bruiswater. Stop er een kaneelstokje in en strooi er een klein beetje kaneel overheen om het af te maken. 

Ik heb gebruik gemaakt van de SodaStream Crystal. Deze kost €159,95 en is te bestellen bij Cookinglife.nl. Het apparaat heeft geen snoer, hij kan dus bijvoorbeeld mee naar de camping of boot! Het is een duurzaam apparaat. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een glazen fles. Deze hoef je ten opzichte van de SodaStream Spirit (€99.95) niet te vervangen om de paar maanden. Ook heeft de Crystal chromen onderdelen waardoor deze wat robuuster oogt en waarschijnlijk ook is. Beide apparaten doen waarvoor ze bedacht zijn en dat is je water bruisend maken. Daarin zit geen verschil tussen de apparaten.

Maar Eef, hoe werkt het? Ja daar is dus een mooi filmpje over gemaakt en deze kun je hier zien:

Heb ik je al overtuigd? Nee? Denk dan even aan de enorme hoeveelheid flessen waar je niet meer mee hoeft te sjouwen. Mocht je hem gaan bestellen zou ik wel aanraden er gelijk een 2de fles bij te nemen. Zo kun je makkelijker een koude fles bijmaken als de andere leeg is. Hij is trouwens ook in het wit te verkrijgen!

Ik ben er echt mega blij mij!

Dit artikel is in samenwerking met Cookinglife gemaakt. 

Liefs,
Eef

No products in the cart.