Eetdagboeken

Eetdagboek van maandag 19 juni ’17

Vandaag geen weekoverzicht maar een eetoverzicht. Aangezien ik mijn vierde week van intermittent fasting inga dacht ik dat sommige van jullie het misschien wel interessant vinden hoe zo’n dag eruit ziet. Ik ervaar dat ik echt bijna geen honger meer heb, wat ik heel fijn vind, maar dat ik eigenlijk echt wel op moet letten dat ik toch genoeg eet. Ik maak soms iets te dankbaar gebruik dat ik geen honger heb en daarom mijn eetmomenten uitstel. Wat een ‘gevaar’ is want het moet natuurlijk wel genoeg zijn. 

Ik werd vandaag rond half 10 wakker en voelde mij niet zo best. Ik heb een paar uur wakker gelegen door een rare pijn in mijn maag en ook door de hitte. Ik voelde mij slap en lamlendig. Dit heb ik afgelopen 3 weken helemaal NIET ervaren dus ik geef vooral de hitte de schuld.

Voor het eerst had ik dus ook dat ik dacht als ik nu (voor 12en) even iets eet voel ik me misschien wel beter. Maar ik deed het niet en dronk tot half 12 drie van deze glazen met licht bruiswater met een paar druppels citroensap erin.

Lekker spa'tje EEFSFOOD

Ik stapte op de fiets en ging mega sloom richting de stad. Ik had met Leroy afgesproken bij Bagels & Beans. Ik had geen trek in zwarte koffie dus ik nam een theetje. Deze liet ik flink afkoelen voor ik hem opdronk. Het was immers al warm genoeg!

Bagels thee EEFSFOOD

Ik bestelde een bagel met hummus en deze kwam rond half 1 op tafel. Yes, eindelijk eten. Het smaakte echt heerlijk! Ik lijk nu nog meer te genieten van eten omdat ik het minder doe. En de bagel was super knapperig. Lekkerrrr!

Bagel hummus EEFSFOOD

Daarna tijd voor nog iets lekkers! Ik bestelde een ijskoffie met hazelnoot siroop. Ik denk dat dat mijn lievelingsdrankje is van hier. En deze ijskoffie vind ik zo lekker omdat het echt zo’n slush puppy structuur heeft met van die kleine stukjes ijs. 

Bagels ijskoffie EEFSFOOD

Rond een uur of 4 maakte in lunch. Havermout van 150 ml kokosmelk, een halve geprakte banaan en 3 el havermout met daarop kersen, aardbei, kokos, pecannoten en bevroren mango. 

Fruit havermoutje EEFSFOOD

In de loop van de dag dronk ik ook nog minstens 3 keer deze dopper gevuld met water leeg.

Dopper EEFSFOOD

Eigenlijk voel ik me nog niet veel beter dan vanochtend. Hoewel ik de zon echt niet heb opgezocht heb ik volgens mij echt een tik van de hitte gekregen. Gisteren heb ik namelijk ook een catering verzorgd in deze warmte en heb ik toch zeker 4 uur lang boven een fornuis en oven gestaan. Slappie happie, na 10 minuten staan ben ik blij dat ik weer kan zitten. 

Eigenlijk zou ik voor een best maaltje nog naar de supermarkt moeten maar weinig puf voor. Ik maakte toch nog iets met wat bij elkaar geraapte restjes. Couscous salade met tomaten, feta, rode ui en zwarte olijven. Deze at ik rond een uur of 7.

Couscous EEFSFOOD

Om deze eetdag af te sluiten nam ik nog een lekker perenijsje. Vanavond drink ik nog wat water en dan op naar morgen. Hopelijk voel ik me dan wat beter.

Perenijsje EEFSFOOD

In de langere tijden dat ik niet eet word ik gelukkig bijgestaan door mijn lievelingskauwgom:

Favo kauwgom EEFSFOOD

Over 1,5 week komt er een uitgebreidere blog online wat betreft Intermittent fasting. Hierin kun je lezen hoe de eerste week verliep. Wat ik er nou eigenlijk van vind en natuurlijk of ik al ben afgevallen of niet. Leuk dat je meekeek <3

Liefs, 
Eef

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.