Eigenlijk zouden het echt bollen broodjes moeten worden. Dat liep iets anders en nu zijn het net eierkoeken. Er zit alleen iets te weinig ei in om ze ook echt tot eierkoeken te bestempelen vind ik. Dan noem ik ze maar platte amandel-yoghurt broodjes met kers. Makkelijk en snel te maken. Goed te bewaren in de vriezer en daarom weer makkelijk om mee te kunnen nemen als tussendoortje. Hoe je niet zo van kers? Gebruik dan gewoon een andere jam die je lekkerder vindt.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 14 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (7 broodjes)
• 250 gram Griekse yoghurt
• 150 gram patentbloem
• 50 gram amandelmeel
• 1 ei
• 30 gram geroosterde amandelen, in stukjes gehakt
• 3 el kersenjam
• 1/2 zakje vanillesuiker
• 1 flinke tl baking soda
• snufje zout
• amandelschaafsel
Benodigdheden:
• mengkom
• spatel
• bakpapier
• schaaltje
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 200 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
2. Doe de yoghurt samen met het ei, zout en de vanillesuiker in de mengkom en roer dit glad.
3. Meng in een ander schaaltje de bloem samen met de baking soda en amandelmeel. Voeg dit dan toe aan het yoghurt mengsel.
4. Spatel dit tot een egaal deeg (het klopt dat het voor een deeg een beetje slap is).
5. Voeg dan de amandel stukjes en kersenjam toe en spatel dit er grof doorheen. Zo hou je een beetje een marmer effect.
6. Verdeel dit in 7 hoopjes op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit.
7. Bak ze voor ongeveer 14 minuten en laat ze dan afkoelen.
8. Lekker als tussendoortje!
Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Monkey bread met kersen, kaneel en noten
– Eierkoek wentelteefje met mango en kokos