[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik ben best wel dol op vlees maar in dit soort maaltijden mis ik dat echt helemaal niet! Ik overwoog eerst nog wel om er spekjes bij te bakken (dit is ongetwijfeld lekker), maar heb dat toch niet gedaan. Pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega) is het uiteindelijk geworden. Comfort food to the max als je het mij vraagt. Het is snel klaar, het vult lekker en dan is het ook nog eens heerlijk!
Het recept
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 300 gram verse spinazie
• 80 gram pasta naar keuze
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 1 teen knoflook, fijngesnipperd
• 1 scheutje slagroom
• pecorino\parmezaanse kaas
• 1,5 el pijnboompitten
• 1,5 el verse pesto
• olijfolie
• peper
• zout
Benodigdheden:
• wok
• pan
• spatel
• rasp
• dunschiller
Zo maak je het!
1. Zet eerst een pan water op het vuur voor de pasta en breng deze aan de kook. Rooster in de wok alvast de pijnboompitten. Als deze klaar zijn haal je ze uit de pan.
2. Wanneer je de pasta in het kokende water doet giet je een scheutje olijfolie in de wok.
3. Bak hierin de ui en knoflook voor ongeveer 1,5 minuut. Doe een paar handjes spinazie in de pan en voeg steeds nog een handje toe wanneer het geslonken is.
4. Voeg dan een scheutje slagroom en de pesto toe en rasp wat percorino fijn. Roer dit er doorheen en zet het vuur laag. Breng verder op smaak met peper en zout.
5. Als de pasta gaar is giet je deze af en voeg je dit toe aan het spinazie mengsel. Roer het goed door elkaar. Schep dan alles in een kom of op een bord. Maak het af met de pijnboompitten en nog wat geschaafde pecorino. Je pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega) is klaar. Eet smakelijk!
Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Linguine met spinazie en erwtjes
– Pasta met spinazie/champignon roomsaus
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]