Toffe zaken

Op zoek naar de beste koffie hotspot – Overal

Groningen, Maastricht, Rotterdam, Leuven, Amsterdam. De afgelopen 14 weken heb ik heel wat kilometers mogen maken, op zoek naar de leukste en beste koffie hotspots van Nederland en België. Zelfs buiten mijn stage om, is vaak het eerste wat bij mij te binnen schiet bij het binnenlopen van een espressobar: waar kan ik de beste foto maken. Koffie hotspots bezoeken is veel meer dan alleen een koffie drinken. Ik vond het de hoogste tijd om eens te vertellen hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Verwachtingen
Waar ik het eerst na kijk als ik binnenloop? Heel stom misschien: stopcontacten. Niet alleen voor mijn oude vertrouwde laptop die misschien net twee uur zonder kan, maar ook voor iedereen die hier wil werken is stroom naast koffie een tweede essentiële behoefte. Verder hou ik van een leuke mix tussen kleine tafeltjes waar je gezellig een bakkie kan drinken en grote lange tafels waar hard aan gewerkt kan worden. In een lichte omgeving, met niet al te veel tafeltjes en een leuk stel barista’s. En dan vergeet ik bijna het belangrijkste, de koffie! Dit moet natuurlijk perfect zijn, het liefst met keuze uit verschillende soorten koffiebonen.

Tegenslag
Het internet staat vol met toffe koffie hotspots. Het is altijd even goed zoeken naar plekken die passen bij mijn verwachtingen en waar nog niet al te veel over geschreven is. Ik moet zeggen, tot nu toe zijn de meeste hotspots goed in de smaak gevallen. Met goede koffie en barista’s die met passie over hun zaak kunnen vertellen. 

Toch zijn er van die dagen dat het allemaal niet zo soepel verloopt. Zo heb ik vaak genoeg voor een dichte deur gestaan, zijn er plekken waar de sfeer niet heel goed was, maar kan het ook zo zijn dat de plek al aardig ontdekt is en er geen één plek meer is. Waar ik inmiddels wel achter ben gekomen, voor twaalven en na tweeën zit je vaak goed. In die twee uur daartussen, kansloos. Soms nog op één plekje na, bijna op de schoot van iemand anders, zou je eventueel nog kunnen zitten. Ik geef het dan vaak al op. 

Waar ga ik nog heen?
De komende zes weken ga ik terug naar een aantal vertrouwde plaatsen, namelijk naar Antwerpen, Rotterdam en Utrecht. Drie van deze koffie hotspots zijn nog niet zo lang open, maar van wat ik voorbij heb zien komen, beloven het aan aantal leuke bezoeken te gaan worden. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
Kolonel Koffie Montignystraat 51, Antwerpen Instagram / Facebook
Black & Yellow Coffee Bar Nassaustraat 7, Antwerpen Instagram / Facebook
Lilith Coffee Mauritsstraat 217, Rotterdam Instagram / Facebook
Rauwdouwer Westzeedijk 381J, Rotterdam Instagram / Facebook
House of Tribes koffiebar Turfmarkt 28, Den Haag Facebook
30ml Coffee Roasters Vredenburg 23, Utrecht Instagram / Facebook
Ohøj Coffee Roasting Rijnlaan 27, Utrecht Facebook

No products in the cart.