Heb jij liever een krokant koekje of een zacht koekje? Met het recept van deze white chocolate chip cookies met pecannoten heb je het allebei. Een knapperig randje met een zachte binnenkant. Heb je liever hazelnoten dan pecannoten of liever pure chocolade dan witte chocolade? Dat kan! Gebruik hetzelfde gewicht maar je kunt er gerust indoen wat je zelf het aller lekkerste vindt.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 14 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Wat heb je nodig? (12 flinke koeken)
• 200 gram patentbloem
• 160 gram rietsuiker
• 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
• 80 gram witte chocolate chips
• 80 gram pecannoten, grof gehakt
• 1 ei
• 1/2 vanillestokje, het merg ervan
• 1 tl baking soda
• 2 mespuntjes zout
Benodigdheden:
• handmixer
• mengkom
• 2 bakpapiertjes
• spatel
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 170 graden.
2. Mix de boter los en romig samen met het zout. Voeg dan het ei, de rietsuiker en vanille toe en mix dit tot een egaal mengsel.
3. Voeg dan de bloem toe, zorg dat je dit eerst gemengd hebt met de baking soda.
4. Mix dit op een lage stand tot een dik plakkerig deeg.
5. Voeg dan de witte chocolade en pecannoten toe en spatel dit er met de hand doorheen.
6. Verdeel het deeg ik 12 balletjes. Deze zijn ongeveer ter grootte van een pingpongbal.
7. Druk ze een beetje plat en leg er 6 op de bakplaat met veel ruimte ertussen.
8. Bak de koeken voor 8 minuten. Draai dan de bakplaat om en bak nog eens 5 tot 6 minuten.
9. Schuif het bakpapier met koeken en al van de bakplaat zo op het aanrecht. Laat deze afkoelen.
10. Bak de andere 6 koeken op dezelfde manier. Bewaar ze in een koektrommel wanneer ze allemaal zijn afgekoeld.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Chai-walnoot cookies
– Karamel-pecan shortbread