Geen categorie

Catering – Zoet en hartige hapjes voor 35 vrouwen

Een maand of 2 geleden werd ik gemaild of ik misschien hapjes wilde maken voor een vrouwenfeestje. Zeg je hapjes dan zeg je Eefje. Natuurlijk wil ik dat! Ik ging aan het denken en kwam met een voorstel. Altijd even afwachten of ze jouw ideeën de goede kant op vinden gaan. Na wat op en neer mailen waren we eruit en kon het grote wachten beginnen. 
Na een berg flinke inkopen kon ik zaterdag 3 juni eindelijk los. Alles gingen eigenlijk perfect! Het was wel erg warm waardoor ik even moeite had met een iets te zachte crème voor de red velvet taart maar dit is uiteindelijk ook goed gekomen gelukkig. 

Eenmaal op locatie zette ik eerst alle zoete hapjes op tafel. Het was de bedoeling dat iedereen met thee en iets zoets begon bij binnenkomst. De taart had ik alvast gesneden, dit is soms nog het meeste werk. Wat ik had gemaakt: red velvet taart, een glutenvrije chocoladetaart met aardbeien en kokos, kaneel broodjes met glazuur en mini mascarpone taartjes met bastogne bodem en homemade lemoncurd.
Kaneelbroodjes EEFSFOOD

Beide taarten waren echt perfect te snijden zonder dat het een zooitje werd. Zorg dat je dit doet wanneer ze net uit de koeling komen en laat ze dan gesneden op kamertemperatuur komen. Zeker met botercrème achtige vullingen werkt dit perfect. 
glutenvrije chocoladetaart EEFSFOOD

Toen iedereen gearriveerd was en iets lekkers en een kopje thee had ging ik terug de keuken in om het hartige gedeelte klaar te zetten. Er werd een kleine speech gehouden met een glaasje champagne en de hartige ronde was voor geopend verklaard.
Serrano stengels EEFSFOOD

Ik maakte onder andere mijn bladerdeeg stengels met Serranoham, rode pesto, pijnboompitten en pecorino. Ik heb ze iets anders eruit laten zien en eigenlijk vind ik dit een betere variant als in het recept die ik al een tijd online heb staan. Misschien ga ik dat nog eens aanpassen. Ik maakte ook weer gevulde dadels met geitenkaas en spek, deze vallen altijd in de smaak!
Spek dadels EEFSFOOD

Ook maakte ik gehaktballetjes met heerlijke pindasaus en daaroverheen wat gebakken uitjes. En de zalm wraps met komkommer en bieslook roomkaas konden ook niet ontbreken. Voor het frisse had ik daar ook nog een beetje citroenrasp doorheen gedaan. 
Hartig buffet EEFSFOOD

Na het eerste rondje ging ik met de rest nog een rondje door de tuin en er werd flink van genoten. Bijna alles is opgegaan en het was echt een topmiddag. 

[grey_box]Voor mijn 55e verjaardag heb ik ’s middags mijn vriendinnen uitgenodigd en heb ik Eefje gevraagd de catering te verzorgen. Zo kon ik alle aandacht aan mijn gasten geven. Wij begonnen met thee en heerlijke taarten en zoetigheden die Eefje had gemaakt, gevolgd door champagne en erg lekkere hartige hapjes. Op een prettige manier zorgde Eefje ervoor dat alles op rolletjes liep. Corinne, Oegstgeest[/grey_box]

Liefs,
Eef

 

 

No products in the cart.