Ik vind lemoncurd echt zo enorm lekker! Ik bak en eet veel taart. Maar als ik moet kiezen wat mijn lievelingstaart is kan ik niet anders zeggen dan lemon merengue pie. Daar kun je mij echt voor wakker maken. Dit lemoncurd recept is voor een aardige hoeveelheid. Zo kun je er een taart mee vullen en hou je nog genoeg over om op een croissantje of scone te smeren. Heb je niet zoveel nodig kun je natuurlijk gewoon het recept halveren. Lemoncurd is op verschillende manieren te maken. Naar mijn ervaring met dit recept kan het op deze manier niet mislukken.
Het recept
Bereidingstijd: 15 minuten
Afkoel tijd: 4,5 uur
Totale tijd: een kleine 5 uur
Wat heb je nodig? (ongeveer 0,75 liter)
• 300 gram boter, in blokjes
• 250 gram witte basterdsuiker
• 4 citroenen
• 4 eieren
• 2 limoenen, de rasp ervan
Benodigdheden:
• steelpan
• garde
• rasp
• bewaarpot
Zo maak je het!
1. Snij de boter in blokjes en doe deze samen met het sap van de citroenen in een steelpan. Laat dit op laag vuur rustig smelten, het moet niet te heet worden.
2. Mix in een kom de basterdsuiker met de eieren tot een egaal mengsel. Rasp de limoenen en voeg dit ook toe.
3. Wanneer het boter-citroensapmengsel gesmolten is giet je dit al roerend met een garde bij het suiker mengsel.
4. Doe dan alles terug in de pan en zet het vuur half hoog. Roer continue tot de lemoncurd de dikte van vla heeft. Dit duurt zeker wel een paar minuten.
5. Laat het minstens 2 uur op het aanrecht afkoelen voor je het in de koelkast zet. In de koelkast krijgt het pas zijn stevigheid doordat de boter weer opstijft.
6. Mocht je dit proces willen versnellen? Giet de lemoncurd dan op een groot bord of in een ovenschaal. Dek af met keukenfolie en zet dit in de koelkast zodra het niet meer echt heet aanvoelt.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Frambozencurd
– Lemon meringue cheesecake