Blog

EEFSFOOD overzicht week #22

Leuk dat je weer mee komt lezen met een nieuw overzicht! Week 22 zit er alweer op en dat ging heel snel. Maandag was avontuur! En de rest van de week stond vooral in het teken van 3 ‘bestellingen’ die waren geplaatst. Oh en: ik tekende voor iets heel tofs!  Maandag
Om 6 uur ging mijn wekker. Pfoew, dat is vroeg! Ik ben het echt niet meer gewend. Na een flinke struggle stond ik toch naast mijn bed. Ik pikte Guusje en Leroy op en hup naar Brussel. Guusje en ik hadden een Leonidas dag daar. Leroy ging ook mee voor een dagje Brussel/Antwerpen. Guusje en ik voor nieuwe soorten bonbons, verpakkingsmateriaal en dat soort fratsen. Op zich best interessant. Jammer dat je ervoor naar Brussel moet. Ruim 2 uurtjes, prima te doen wel. We hadden wel rekening gehouden met een beetje file. Laat dat beetje maar weg, het was heel veel file! Uiteindelijk hebben we er 3,5 uur over gedaan. Echt maar net op tijd waren we binnen en begon de presentatie. Deze zat best goed in elkaar maar duurde ook wel heel lang. Daar zat je dan met je koptelefoon (Frans vertaling naar Nederlands) in een zaal met ik denk toch zeker 350 man. Ik moet zeggen de aankomend nieuwe producten vielen me niet tegen.

Het was heet, druk en vol. Tijd voor lunch. Het eten was prima maar er waren veel te weinig tafeltjes. Waardoor je met je glas en bord in je handen stond waar eten op lag dat nog gesneden moest worden. Had ik al gezegd dat het bloedheet was? En daarbij liepen er ook heel veel mensen van de catering met volle dienbladen dus je moest na elke hap weer aan de kant. We waren het er unaniem over eens dat dit gewoon ellendig was. 

Enfin na de lunch lagen alle nieuwe producten voor ons te proeven en te bekijken. De vulling van één nieuwe bonbon was op basis van een soort hars dat uit een boom komt in een bepaald gebied in Griekenland. De Grondlegger van Leonidas was een Griek en hem willen ze eer aan doen met deze bonbon. GADVERDAMME! Dit is echt de meest vieze bonbons ooit. Het deed mijn denken aan eucalyptus badolie, brrr. Leonidas is echt top, vooral met hun hazelnoot smaken. Er werk er al jaren met plezier en ze hebben echt de beste prijs kwaliteit verhouding die er bestaat. Maar met deze bonbon slaan ze zo de plank mis. 1 Van de andere 5 nieuwe bonbons vond ik wel heerlijk. Een kerstspecial met koffie-macaron vulling. En eindelijk komt er een bonbon met een peper vulling. Daar hebben we zoveel vraag naar dus dat is wel echt fijn dat we eindelijk iets hebben. Ik vond hem zelf wel oké maar dit kwam misschien omdat ik deze at om te smaak van dat eucalyptus ding weg te werken. 

We waren er klaar mee! Onze bazin en 4 andere collega’s die er ook waren. We reden een stuk richting huis, uiteraard weer file galore all over. We stopte bij een tankstation en besloten buiten in de schaduw aan een picknick tafel onze vergadering te houden. Prima iedereen kon even afkoelen, onze beide auto’s hebben geen airco. De stop daarna was bij de Mac en daarna plankgas naar huis. Dat was het dan: 6,5 in een bloedhete auto voor de vieste bonbon ooit (en ook wel een kleine beetje nuttige informatie)! Topdag.. 

Dinsdag
Ondanks ik vroeg in mijn bed lag werd ik echt helemaal gaar wakker. In combinatie met hitte ben ik echt niks waard en dat resulteert een dag later hierin. Het was me weer gelukt en ik stond zowaar naast mijn bed. Een bewolkte en koele dag, heerlijk! Ik kan dan echt weer een soort van bijkomen. Op naar de Leo waar ook mijn geliefde airco al stond te loeien. Prima dagje gewerkt.

Ik maakte ’s avonds alvast karamelsaus die ik nodig heb voor een taart komende week.
Salted karamelsaus EEFSFOOD

En ik draaide een gruwelijk lekker pasta’tje in elkaar. Iets met Courgette, tomaat, mozzarella, krokant gebakken chorizo en verse tijm.
Courgette pasta'tje EEFSFOOD

Woensdag
Deze dag begon vroeg. Eerst om 8 uur langs bij mijn vader en daarna meteen door naar Bemmel & Kroon waar ik mijn handtekening heb gezet voor EEN NIEUWE KEUKEN!!! Ja echt, hij gaat er komen. Ergens in augustus, ik kan niet wachten!! Als een blij meisje ging ik weer terug naar Leiden.
view Lot EEFSFOOD

Daar ging ik boodschappen doen voor 2 taarten die waren besteld. Eentje daarvan maakte ik die middag nog. Het was deze Pecan-caramel crème taart maar dan had ik het recept verdubbeld voor een hoge variant. Verder maakte ik ook nog een een boodschappenlijst compleet voor de catering aankomende zondag. Nog wat achter mijn laptop gezeten en de dag was alweer om!
Pecan caramel taart EEFSFOOD

Donderdag
Er stond al een paar dagen een blog klaar voor deze dag en deze ging compleet LOS! Er zijn zoveel lieve, hartverwarmende en aanmoedigende reacties op gekomen. Over een maand komt er zeker weten een update over. 

Ik maakte nog een andere taart! Deze was besteld door Leiden marketing. Omdat zij 25.000 fans hebben op Facebook wilde ze een taart verloten. Bij Leonidas verkopen we sleutels van chocolade dus daar begon mijn idee gelijk voor een Leidse taart. 
Leidse taart EEFSFOOD

Vrijdag
Op naar werk. Ik had al vrij snel bedacht dat ik heel graag pizza wilde eten. Man wat duurt je dag dan lang! Zo erg van gesmuld! Het was zo’n ‘verse pizza’ die ik zelf extra lekker had gemaakt met uien, champignons, courgette, mozzarella en Serranoham. 
Gepimpte pizza EEFSFOOD

Zaterdag
Yes, ik mocht eindelijk los. Ik had een behoorlijk to bake lijst en een kleine 9 uur later had ik alles af. Het einde ging niet zonder slag of stoot. Problemen met de elektriciteit (lees: de halve keuken zonder stroom). De paniek sloeg toe maar toen ik na 6 pogingen (ik kan niet puzzelen) al het catering eten in de koelkast had gekregen die het nog wél deed was de paniek over. Dit mysterie heb ik al eens eerder gehad. Het is helaas niet een kwestie van even de stop weer omzetten. Zelfs de elektricien kon geen oorzaak vinden. Toch na een beetje gepruts deed alles het weer en nu een maand of 8 later, hetzelfde liedje. Ook geen stroom naar mij ketel dus dat werd weer koud douchen. Een dag die heerlijk verliep eindigde minder heerlijk helaas. 

Zondag
Nou laten we deze dag maar met die koude douche beginnen dan. Na 3 kleine hartkloppingen was ik door en dan is een koude douche stiekem best wel lekker. Daarna kreeg ik wat hulp voor dit probleem en met wat verlengsnoeren vanuit de woonkamer heb ik nu in ieder geval weer warm water dus kan ik normaal douchen. En ook dingen fatsoenlijk afspoelen. Als je geen warm water hebt merk je pas hoe vaak je dat gebruikt bij je gootsteen. Enfin het is 12 uur en de hoogste tijd om de laatste hand te leggen aan alle hapjes. Thank 3 dubbel god deed mijn oven het nog wel, anders was ik echt de sjaak geweest.. 

Rond 2 uur zat mij auto volgeladen en ging ik richting locatie. Ik moest in Oegstgeest zijn, ongeveer 8 minuten rijden maar. Ik belde bijna bij het verkeerde huis aan maar zag op tijd dat dat niet het goede nummer was. Had ik mijn bril maar opgezet. Ik zette alles klaar en de hele middag verliep op rolletjes. Veel positieve dingen gehoord over mijn hapjes. De red velvet taart was weer de knaller van de dag! 
Zoetigheden catering EEFSFOOD

Daarna ging ik gelijk langs mijn moeder waar ik aan kon schuiven voor een lekker bordje eten. Genieten is dat na zo’n middag. Een druk weekend was voorbij. Na zo’n catering (zeker als deze goed geslaagd is) valt er altijd iets van mijn schouders en komt er blijdschap voor in de plaats. Nog genoten van die ondergaande zon die er nog iets moois van maakte.
Sunset 4 juni EEFSFOOD

Op naar huis! Lekker in bed nog een beetje Pinkpop kijken. Tot volgende week!

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.