• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Horeca tips

Alley Cat Bikes and Coffee – Maastricht

Leroy
Geen reacties
4 juni 2017
alley-003

Met alleen al Cafe Zondag op de route vanaf het station van Maastricht, zal dit niet de eerste plek zijn waar je stopt voor een kopje koffie. Toch is Alley Cat, dé espressobar van Maastricht, echt de moeite waard om je dag te beginnen. 

Het concept zal je vast bekend voorkomen, een espressobar waar je koffie kan drinken tussen de vele fixies en single speed fietsen. De ultieme coffee meets bicycle experience had ik een paar jaar terug in Londen. Look Mum No Hands is daar het paradijs voor koffie- en fietsliefhebbers. Hoge verwachtingen voor Alley Cat.

Verscholen achter een groot raam vind je een enorme winkel, met tafeltjes tot ver achterin. Bij binnenkomst is het meteen al duidelijk, hier wordt meer dan alleen koffie verkocht. Fietsen overal! Het even wachten aan de bar is daarom ook bijna een genot. We bestelde een cappuccino en een flat white met een brownie. Daarna namen we plaats aan een tafeltje.

Dit is waarschijnlijk echt de plek waar je gaat zitten als student zijnde. Overal lagen studieboeken, collegeblokken en laptops op tafel. Gelukkig hadden wij slechts een kleine reisgids bij ons en geen studiestress. Het duurde even, maar daar kwamen onze koffie’tjes en cake aan. De koffie wordt gebrand door Dutch Barista Coffee Company in Beek, een plaatsje net even boven Maastricht. De basis van de onze koffie is een blend van bonen uit Costa Rica Tarrazú, Brazilië Carmo de Minas, Guatamala Alta Verapaz en Burundi Buthinda. De koffie proeft vol, romig  en heeft tonen van karamel en zoete vruchten. Uitstekend gezet door de barista in een strak kopje.

Ben je binnenkort in Maastricht, voor een citytrip of woon je er simpelweg gewoon in de buurt. Alley Cat is de perfecte plek om of je dag te beginnen, of even bij te komen halverwege de dag. Daarnaast kun je dit bijna als cultureel bezoek beschouwen, want wat kijk je je ogen uit!

Hotspot Waar te vinden? Socials
Alley Cat – Bikes & Coffee Hoenderstraat 15-17, Maastricht Instagram / Facebook

Delen:
geschreven door

Leroy

Het kan je passie zijn, je held op de maandagochtend of het drankje op een eerste date. Koffie. Wij Nederlanders zijn er gek op, maar ook ver daarbuiten wordt dit zwarte goud met liefde voor je bereid. Van ene speciale espressobar tot aan de bekendste branderij van Utrecht, je leest het nu allemaal hier op Eefsfood.
vorig bericht

Lauwwarme biefstuk salade met gebakken champignons

volgend bericht

EEFSFOOD overzicht week #22

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Mijn favoriete horecazaken in Leiden
Horeca tips In Leiden

Mijn favoriete horecazaken in Leiden

4 min leestijd
30 oktober 2019
Rode bessen cheesecake
Horeca tips

Lunch Le Pain Quotidien (Spuistraat-Nieuwezijds) + winactie!

2 min leestijd
17 februari 2017
De Koekop Leiden
Horeca tips In Leiden

De Koekop – Leiden

4 min leestijd
16 april 2017
Uit eten bij The Bishop
Horeca tips In Leiden

Uit eten bij The Bishop

4 min leestijd
4 juni 2020
Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock
Horeca tips

Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock

3 min leestijd
25 juli 2018
Kopi Soesoe EEFSFOOD
De rest van het land Horeca tips

Kopi Soesoe – Rotterdam

2 min leestijd
5 april 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord