• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Eefje
22 reacties
1 juni 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Momenteel ben ik op mijn allergelukkigst wat betreft het leven, plezier maken, werk en de dingen die ik voor mijn blog en bedrijf mag/moet of kan doen. Er is echter 1 ding waar nog flink wat aan moet gebeuren. Jullie raden het al, mijn gewicht.. Ik ben nu op mijn zwaarst ooit en ik voel mij echt bluhh. Gek genoeg heb ik mij hier weleens rotter over gevoelt en toen woog ik minder dan nu. Ik weet dat het niet alleen maar om dat getalletje op de weegschaal gaat, maar daar moet nu wel echt dringend iets aan gedaan worden! Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

Terugblik

In september 2015 schreef ik hier dit stuk over. De vibe waar ik toen in zat heb ik al meerdere malen mogen beleven maar het einde wordt nooit gehaald. Sterker nog ik kom daarna meestal weer 2 keer zoveel aan. Na heel wat pogingen kun je wel raden dat dat flink aantikt..

Hoe zit dat nu?

Minimaal het afgelopen half jaar eet ik weer alles wat los en vast zit. Pffff, hoe erg eten je leven kan beheersen zeg. En dan ben je ook nog ‘foodblogger’, hoe dan?! Dit speelt de afgelopen 2 maanden heel erg door mijn hoofd. Dat het een onbegonnen zaak is omdat het gewoon deel uitmaakt van je werk/grootste hobby. Je zou misschien denken dat het het meeste fout gaat omdat ik veel te veel van mijn eigen baksels opeet. Niets is minder waar. Dit kan ik inmiddels best heel makkelijk laten staan. Er moet natuurlijk wel altijd een beetje geproefd worden maar dit is voldoende. Het zijn de croissantjes, kaas, hartige snacks, mayonaise en chips die het hem doen. Diep van binnen weet ik ook wel dat het gelul is en dat je als eten zo’n grote rol speelt in het dagelijkse leven je er ook voor kunt zorgen dat je kan afvallen. Maar hoe!?

Fijn gesprek

Toen ik voor het eerst met Teni van Fitbeauty.nl had afgesproken zaten wij lekker aan een punt taart en een koffie’tje rond een uur of 1 ‘s middags. Ik zei dat dit mijn ontbijt was. Gelijk daar achteraan zei ik ‘ja ik weet dat het slecht is om die over te slaan blabla etc’. Ik ben het hier niet helemaal mee eens maar ik zei het om die reactie van haar te besparen. Negen van de tien mensen reageren namelijk zo als je zegt dat je niet ontbeten hebt en het al ‘laat’ is. Maar Teni kwam met een voor mij verrassende en hele fijne reactie. Oh joh dat is allemaal gelul, niet ontbijten is prima! Zij lichte daar gelijk wat over toe wat ze vanuit haar studie heeft geleerd. Ik dacht echt zie je nou! Opluchting is niet het goede woord maar het voelde goed om dit even aan te horen. Daarna gingen we snel verder met onze taart.

Maar Eef, wat ga je nu proberen dan?

Intermittent fasting. Wat fasting? Voor de ins en outs hierover verwijs ik je graag door naar één van de vele artikelen die Teni heeft geschreven. Je kunt het op heel veel manieren toepassen. Ik ga voor het tijdsschema dat je 8 uur per dag mag eten en dat zal zijn tussen 12 en 20 uur zijn. Ik heb het gevoel dat dit heel goed voor mij kan gaan werken. Het is in feiten een afspraak die je met jezelf maakt dat je voor en na die tijd gewoon niet eet. Ik denk dat mij dit heel veel rust kan geven wat strijd in mijn hoofd betreft vooral omdat ik een avond snaaier ben. Ook kan ik vrij gemakkelijk mijn ontbijt overslaan en mij daar niet slap of lamlendig door voelen. Wat ik moeilijk vind is dat eten zo’n grijs gebied is. Je moet het toch, en zie dan maar eens maat te houden of het nou om een gezond of ongezonde maaltijd gaat. Door dit toe te passen is het voor 12’en en na 8’en gewoon heel zwart\wit. Je eet niet, punt uit. 

En verder..

Ook ga ik proberen iets vaker de koolhydraten te laten staan. Hoe verzot ik ook op brood, suiker en pasta ben er zijn echt heerlijk alternatieve te maken. Die ervaring heb ik dan weer opgedaan uit twee eerdere pogingen waarin ik weinig tot geen koolhydraten at. 

Stok achter de deur

Persoonlijk heb ik er echt 0,0 moeite mee om over dit onderwerp open en eerlijk te zijn dus dat is ook één van de redenen dat ik hier nu ook over schrijf. Daarbij zijn jullie ook een beetje een stok achter de deur en hoop ik dat ik binnenkort een blog kan schrijven over dat dit echt goed voor mij werkt en de kilo’s eraf ‘vliegen’. Ook ga ik in september een weekje op vakantie en dat is misschien een goed vooruitzicht voor de momenten dat het even moeilijk is of dat je je afvraagt waar doe ik dit eigenlijk voor. Ik hoop er tegen die tijd 10 kilo af te hebben, ik denk dat dit best haalbaar is. Daarbij moet ik me ook gewoon bedenken dat het veel beter is voor mijn gezondheid. Die reden lijkt soms heel ver weg, gek eigenlijk maar toch is het zo. Ik ben het ook zat. Dat lijf, blehh.

Koekje erbij EEFSFOOD
Bedankt voor het lezen <3

Liefs,
Eef

Afvallen Intermittent fasting
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
22 reacties
  1. Joyce

    1 juni 2017 11:58

    Oh ik herken die gewicht ‘struggle’ best wel. Nu ben ik nooit de slankste geweest maar dat koken (en eten) zo’n groot deel van mijn leven ‘beheerst’ maakt afvallen soms wat lastiger. Door vegan te gaan ben ik nu wel een aantal kilo’s kwijt al dus ik ga lekker hier mee doe want ik voel me geweldig 😀

    Succes ermee, ben benieuwd naar de volgende stukken die je schrijft over je strijd tegen de kilo’s 😀

    Liefs!

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 16:56

      Hi Joyce,

      Slank zijn weet ik ook niet hoe dat is. Dat is ook niet zo per se mijn doel. Ik heb nog het gelukt dat ik lang ben en het optisch misschien allemaal wel mee lijkt te vallen (tenminste dat hoor ik met enige regelmaat). Maar het loopt nu echt de spuigaten uiten. Ik ben nu een paar dagen bezig en het bevalt tot nu toe goed! Laten we hopen een een succes verhaal haha. Bedankt voor je reactie!

      En fijn dat je door je vegan move ook al wat kwijt bent! 🙂

      Liefs,
      Eef

      Beantwoord
  2. Katelijne

    1 juni 2017 19:47

    Lieve Eef! Zet m op!???

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:12

      Dankjewel! <3

      Beantwoord
  3. Suzanne

    1 juni 2017 20:08

    Herkenbaar! Eet als ik gelukkig ben, als ik verdrietig ben, als ik mij verveel, voor de gezelligheid…
    Heel veel succes en hoop dat je mij inspireert! ?
    Groet, Suzanne

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:14

      Hi Suzanne,

      Ook dat is weer herkenbaar voor mij! Werkelijk aan elk moment kan ik een reden op te eten vastplakken. Erg is het!
      Wie weet wordt dit dan echt het succesverhaal voor mij.

      Liefs

      Beantwoord
  4. Kay

    1 juni 2017 21:14

    Zet hem op!! Ben benieuwd hoe het je vergaat en update ons af en toe :). Trouwens knap dat je niet zoveel van je eigen baksels eet, mij lukt het nooit om daar vanaf te blijven.

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:15

      Dankjewel! Heel raar maar ik zou zo graag een maandtje door willen spoelen in de tijd om te zien hoe het dan gaat. Even afwachten, er komt sowieso een update over een maand! Ik bak zoveel dat het bijna saai wordt ofzo, geen idee hoe ik dat moet omschrijven haha.

      Beantwoord
  5. Marit

    1 juni 2017 22:33

    Hoi Eef,

    Wat herkenbaar wat je schrijft!
    Wat knap dat je voor jezelf de knop om gezet hebt!
    Ik heb voor mezelf ook de knop om gezet en gaan met die banaan?.

    Je kunt het!!! Xx marit

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:16

      Wat goed van je! Jij kunt het ook!
      Bedankt voor je berichtje.

      Liefs, Eef

      Beantwoord
  6. Ashkan

    1 juni 2017 23:09

    Proud of you Eefje! Volgende week samen eten? 🙂 Ik wil aansluiten met dit plan! <3

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 juni 2017 23:17

      Lief!! <3 Gaan we doen, ik hou 'm vrij! Dan hebben we het erover. Xx

      Beantwoord
  7. Fleur

    1 juni 2017 23:42

    Succes, je kan het ??. En eerlijk geschreven, fijn om te lezen

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:36

      Dubbel dankjewel Fleur! X

      Beantwoord
  8. Kim

    2 juni 2017 09:11

    Mooi geschreven! Ik snap het zo goed hoe frustrerend de strijd in je hoofd is.

    Zet m op, elk stapje is er 1 ??

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:38

      Dankjewel Kim! Volgende maand komt er een update en tot nu toe bevalt het me goed. X

      Beantwoord
  9. Milou - HealthiNut

    2 juni 2017 14:05

    Hey topper,
    Wat goed dat je er mee begint en ik kan helemaal beamen wat Teni zegt! Sterker nog, het helpt mij ook enorm bij afvallen/op gewicht blijven. You go girl, je kan het zeker!
    Liefs, Milou

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:40

      Lief Milou, dankjewel! Het bevalt me echt heel goed tot nu toe. Ik ben pas een week verder maar heb wel het gevoel dat dit een prima vol te houden ding is. En ook die rust die ik hoopte te vinden is nu al best wel aanwezig. Super fijn! X

      Beantwoord
  10. Isabel stokman

    2 juni 2017 15:01

    Hi Eefje,
    Dit bericht is zo herkenbaar!
    Fijn dat andere mensen ook deze struggles hebben ! Ik hou zelf ook erg van koken en eet het helaas wel heel graag op ….
    Van dit soort blogs wordt ik blij, ik weet dat ik niet de enige ben!
    Bedankt voor het delen, ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juni 2017 10:42

      Je bent absoluut de enige niet Isabel! Zoveel mensen strijden hiermee. Mooi om te lezen dat je het een fijn stuk vindt. Succes in de strijd en bedankt voor de lieve woorden. X Eef

      Beantwoord
  11. Anne

    30 juni 2017 07:32

    Wat klinkt dit goed.. wel een vraag: mijn baan is best druk. Ik ben begeleider in de gehandicaptenzorg in een horeca gelegenheid, ga je niet helemaal stuk op het feit dat je dan sm morgens niet eet? Mijn dag begint om half 7 dus dan is t best een lange tijd naar 12 uur.. ( of sta ik nu op smoezenstand, haha )

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juni 2017 10:12

      Hi Anne, geen smoezenstand hoor. Ik snap dat je het niet gelijk ziet zitten. Over het algemeen hoef ik niet zo vroeg op dus is de tijd naar 12 uur wat korter van wanneer je om half 7 opstaat. Ik ervaar echt dat mijn lijf er even aan moest wennen en kan soms ook zonder moeite tot bijvoorbeeld 14h zonder eten. Je kunt het ook bijvoorbeeld tussen 11 en 19h proberen. Ik kan dat niet voor een ander bepalen natuurlijk 🙂

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Deli Pie – Leiden

volgend bericht

Kokos-karamel ijskoffie

meest gelezen
36.905x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.534x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.705x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.808x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord