De rest van het land

The Pool – Amsterdam

Een hapje eten of een drankje drinken in een hotel heeft voor mij altijd iets magisch. De luxe en charme van een hotel, alsof je echt even op vakantie bent. Hoe mooi is het als je dit gevoel al naast je faculteit kan vinden. Vorige week nam ik, samen met de allerleukste studiegroep, een duik in The Pool naast The Student Hotel in Amsterdam.

The Pool vind je in het voormalig Trouw gebouw. Waar voorheen beruchte feestjes in Club Trouw werden gegeven en daarvoor nog het nieuws werd verslagen, kun je nu aanschuiven in het kleurrijke, Miami-Vice-achtige restaurant aan de Wibautstraat. Waar je naast de spontane crew, ook verwelkomd wordt door neon letters, flamingos en palmbomen. 

Om te beginnen, met de snelle wifi en de vele stopcontacten verstopt onder de tafels kan menig freelancer zijn hart hier ophalen. Zo halverwege de middag is het hier lekker rustig, schuift er zo nu en dan een tourist aan uit het naastgelegen The Student Hotel en heb je een leuk uitzicht het terras. Met een uitgebreide kaart waar ook cocktails op staan en op het eerste gezicht lekkere hoofdgerechten en side dishes, kan ik mij voorstellen dat het hier ’s avonds ook prima vertoeven is. Maar dan nu, de koffie en de lunch.

Kopjes koffie kunnen ze hier wel zetten. De eerste koffie dronken we als een ‘to go’ in het hotel. Prima cappuccino, de melk was alleen net even te heet opgeschuimd. Misschien ook wel juist omdat dit een meeneem koffie was. In het restaurant zelf was de temperatuur perfect en kwam de espresso ook een stuk beter tot zijn recht. Dan nu het eten. De BLT, geserveerd op super lekker brood, was prima. Wat bescheiden belegd, maar dan wel weer met perfecte bacon. Gelukkig stonden er op tafel nog twee enorme pizza’s. De twee puntjes proefde trouwens echt overheerlijk! 

Waar ik zelf ook gek op ben, ze hebben hier all-day breakfast. Ook leuk, elke zondag kun je hier terecht voor een uitgebreide hangover brunch voor slechts een tientje. En nog leuker, elke woensdag organiseert The Pool samen met Vondel Gym (de andere buren) de Wednesday Night Run Out. Kortom, genoeg redenen om eens The Pool in the duiken. Zwemkleding kun je gewoon thuislaten, maar zeker mee nemen als je een echte duik neemt onder The Pool, bij SwimGym.

Hotspot Waar te vinden? Socials
The Pool Wibautstraat 131, Amsterdam Instagram / Facebook

No products in the cart.