Bakrecepten

Framboos yoghurt cake met granola topping

Framboos yoghurt cake met granola topping

Ook deze framboos yoghurt cake met granola topping is weer ontstaan uit het iets willen bakken zonder daar eerst boodschappen voor te hoeven doen. De 2 eieren die ik nog had liggen hebben mij gered en ik had ook geen 10 gram minder boter moeten hebben. Het resultaat? Fantastisch! Zelden zo’n smeuïge cake gegeten. Zorg bij een cake altijd dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

30.01.21 – edit! Nieuwe foto’s en verbeteringen. Na 4 jaar heb ik de cake weer eens gemaakt omdat ik weet dat ik hem zo lekker vond en de foto’s vernieuwing nodig hadden. Ik ben niet snel lyrisch over cake maar deze is gewoon ontzettend lekker! Echt het maken dubbel en zwart waard!

Framboos yoghurt cake met granola topping

Het recept

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 50-55 minuten
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (8 puntjes)
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram volvette Griekse yoghurt
• 140 gram witte basterdsuiker 
• 125 gram diepvries of verse frambozen
• 2 middelgrote eieren
• 90 gram roomboter + extra om in te vetten 
• 1 tl vanille pasta 
• 1 tl baking soda 
• 1 mespuntje zout
Topping:
• 40 gram koude roomboter, in blokjes 
• 25 gram witte basterdsuiker 
• 25 gram havermout  
• 25 gram bloem
• 25 gram ongebrande pecannoten
Glazuur:
• 100 gram poedersuiker
• 20 gram Griekse yoghurt
• extra frambozen (optioneel)

Close up

Benodigdheden:
• springvorm van 18 cm
• bakpapier
• mengkom
• spatel
• keukenmachine 
• hand- of standmixer

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter en bestuif met een beetje bloem.

2. Klop met een mixer de boter, basterdsuiker, vanille en het zout los en romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix deze er op lage stand doorheen.

3. Zet de machine stil en voeg dan de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel + baking soda toe. Mix dit op een lage stand tot een glad beslag. Mix niet te lang. Stop als alles door elkaar zit.

4. Voeg dan de frambozen toe en spatel deze er met de hand doorheen. Schep het beslag in de vorm en egaliseer de bovenkant.

5. Doe alle topping ingrediënten in de keuken machine en draai dit kort tot er een kruim ontstaat. Strooi dit over het beslag.

6. Bak de taart eerst 40 minuten op 180 graden. Draai dan de temperatuur naar 160 en bak nog 10 tot 15 minuten. Check altijd goed of de cake gaar is met een houten prikker, voor je hem uit de oven haalt.

7. Laat de cake afkoelen voordat je er punten van snijdt. Maak het glazuur door de poedersuiker met de yoghurt te mengen. Eet smakelijk! Deze cake is vers echt op zijn best en krokantst!

Framboos yoghurt cake met granola topping

Wil je deze framboos yoghurt cake met granola topping opslaan voor later? Pin ‘m dan op Pinterest!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje 

No products in the cart.