Video's

Aflevering 4: Zo maak je een zomerse cold brew

De zomer staat weer voor de deur! Maak de blits bij je vrienden (of verras jezelf) met dit super eenvoudige recept voor een frisse, verkoelende ijskoude filterkoffie, oftewel in hippe termen: een cold brew. Nu hoor ik je denken, koude koffie, is dat niet hetzelfde als die laatste vieze slok koffie in mijn mok? Zeker niet! Met goede filterkoffiebonen, ijsblokjes, een citroentje en dit filmpje ga je een hele fijne zomer tegemoet. Genoeg lange zinnen met komma’s geschreven, tijd voor het echte werk! 

Wat heb je nodig?
Hario v60 maat 2
Filters voor de Hario v60 maat 2
18 gram (gemalen) filter koffiebonen
Weegschaal
Glas
Ketel (mag ook waterkoker zijn)
Glazen kan
Koffiemaler (optioneel)
Water
Citroen

Stap 1: Vouw de filter zo dat ie goed blijft zitten. Dit doe je door de ribbelkant naar binnen te vouwen. Schenk hier warm water overheen. Zo smaakt je koffie straks niet naar papier. Vergeet hierna het water niet weg te gooien.

Stap 2: Pak de kan er bij en stop hier flink wat ijsblokjes in. 

Stap 3: Snij met een een scherp mes de citroen in dunne schijfjes en halveer deze. Deze mogen in de kan bij de ijsblokjes. Bewaar nog wel één schijfje voor het glas straks. Het oog wil immers ook wat.

Stap 4: Plaats de Hario v60 bovenop de kan. Doe vervolgens 18 gram grof gemalen koffie in de filter. Schenk hier vervolgens 50 gram warm water overheen. Begin in het midden en schenk ik cirkels naar buiten toe. Dit staat gelijk aan 50 ml. Laat de koffie 30 seconden aan het water wennen. Dit proces wordt ook wel bloomen genoemd. Na 4 minuten mag je de Hario v60 eraf halen.

Even mee draaien en inschenken maar!

Bekijk aflevering 1: de Chemex  Bekijk aflevering 2: de Aeropress

No products in the cart.