Blog

Uitdaging: koken volgens recept (e-book Charlie’s Kitchen)

Koken volgens recept een uitdaging? Ja! Ik kook echt NOOIT volgens recept. Bakken trouwens ook niet (behalve als het next level shit is). Maar waarom dan niet? Het leuke aan koken is juist om dingen te ontdekken door maar iets te doen. Dat vind ik tenminste. Natuurlijk lees ik ook veel recepten maar dat is alleen om ideeën op te doen. Ik denk alleen: dit is een goed idee, daar kan ik wel wat mee of dit lijkt me echt een fantastische combinatie dat moet ik ook eens proberen. Maar het meeste van al denk ik ja maar als je dit vervangt door dat en dit weglaat maar dan dit toevoegt wordt her nóg lekkerder.

Nu heeft collega blogger en toffe chick Charlotte (Charlie’s Kitchen) 2 weken geleden haar eerste e-book gelanceerd. Een grote droom van haar die uitkomt. Ik vind dat tof om te zien! Ik heb zelf namelijk niet echt de ambitie om een (e-)book of boek te gaan maken. Maar, ik moet eerlijk zeggen dat het wel een beetje is gaan kriebelen nadat ik door het boek van Charlotte gebladerd had. Haar e-book is nog tot aanstaande donderdag te bestellen voor maar 7,50 in plaats van 9,95! Ik zou het doen als ik jou was. Klik daarvoor HIER.

Charlies quiche zijkant EEFSFOOD

Charlotte vroeg mij om hulp en ik ben ook de lulligste niet dus dat doe ik graag. Of ik op welke manier dan ook haar e-book aandacht wilde geven. Toen bedacht ik het volgende en dat is wat je nu aan het lezen bent. Ik kook een recept uit het e-book gewoon helemaal volgens alle stappen. Man man man dit voelt dus echt als een uitdaging! Er is namelijk nog een reden dat ik een hekel heb aan het volgen van een recept en dat is dat ik met mijn dyslectische hoofd gewoon zo’n struggle heb met het koken en lezen tegelijk dat ik er niet eens aan begin.

Maar nu gaat het dan echt gebeuren. Het recept kiezen was al een dingetje, er staan echt veel lekkere dingen in. Vooral zoet maar ook een paar hartige recepten. Ik koos voor de hartige quiche met geitenkaas, mooie timing want dan hoef ik gelijk niet meer te koken vanavond. 

Charlies quiche puntje EEFSFOOD

Voor het eerst sinds lang ging ik georganiseerd met een briefje naar de supermarkt. Waarom doe ik dit toch niet vaker?! Al heb ik het nog voor elkaar gekregen om iets te vergeten dat op het lijstje stond, gelukkig was dit iets wat ik niet nodig had voor de quiche. Ik zette mijn laptop klaar, vergrootte de tekst en 15 minuten later stond de quiche in de oven. Echt top!

Tegen alle verwachtingen in was dit een feestje! Koken zonder na te denken is eigenlijk ook heel fijn! Ik denk nu echt dat ik vaker gewoon een recept zoek en dat ga koken. Ik wil altijd maar iets nieuws koken maar dat gaat nou eenmaal niet altijd. Enfin een hele openbaring dit!

Oké ik dwaal af. Die quiche, wat een heerlijk recept! En het staat ook nog in ongeveer een kwartier in de oven. Als toevoeg optie stond er chorizo bij dit recept, van die tip heb ik dankbaar gebruik gemaakt. Er zit ook nog een ingrediënt in die amper op de foto te zien is. Ik was er zelf nooit op gekomen maar dat smaakte echt goed! Bedankt voor je mooie boek Char! <3

Charlies quiche puntje bovenaf EEFSFOOD

Lang verhaal kort: koop dat e-book!

Leermoment voor mij: maak het niet zo moeilijk en kook wat vaker een heerlijk recept van een ander.

Liefs,
Eef

No products in the cart.