Blog

EEFSFOOD overzicht week #20

Leuk dat je komt lezen hoe mijn week #20 eruit zag. Het was een toffe week vol leuke dingen! De pre opening van Baker’s dough, toerist in eigen stad, een nieuwe afspraak bij de keukenboer en een overheerlijke dag in Amsterdam. Maandag
Maandagochtend ging ik eerst ontbijten bij mijn moeder. Begin van de middag had ik weer een afspraak voor mijn zeer waarschijnlijk nieuwe keuken. Sinds vorige week weet ik al dat het aanrechtblad niet in zijn geheel mijn huis in gaat, wat dus zou betekenen dat er een naad in komt. Ook past er een andere kast niet in zijn geheel naar binnen. Ik had me hier natuurlijk alweer door uit het veld laten slaan… Het komt vast goed op één of andere manier. Ik wacht nu op een definitieve tekening en ben meeeega enthousiast. Ik kan echt niet wachten!!

’s Avonds at ik ook bij mijn moeder. Gert Jan, de vriend van mijn moeder maakte deze fantastische pulled zalm burger met bbqsaus en lente ui.
Pulled salmon burger EEFSFOOD

Ik maakte een salade met groene asperge. Deze maakte ik vorige week ook al. Ook ging ik nog even op de foto met een bosje asperges. Deze was voor Instagram om aan te kondigen dat je mijn verhaal over de asperge persreis kon lezen in mijn vorige overzicht!
asperge selfie EEFSFOOD

Dinsdag
Tijd voor Leonidas. Het was afgelopen weekend echt bizar druk geweest ivm moederdag en de winkel zag er echt wil een tikkie kaal uit. Er stonden gigantische stapels nieuwe bonbons voor me klaar om alles weer aan te vullen. Omdat er zoveel te doen was had ik er een beetje op gerekend dat de dag snel om zou gaan. Niets was minder waar. Toen het voor mij gevoelsmatig als 2 uur in de middag was, was het net half 11 geweest. Pfff wat een dag..
Leonidas tasjes EEFSFOOD

Woensdag
Deze ochtend zat ik al op tijd in de trein naar Amsterdam. Ik had zin om een dagje buiten de deur te werken. Ik had tips gevraagd waar in Amsterdam fijn te zitten zonder dat het heel druk is. En goede wifi natuurlijk, minstens zo belangrijk. Dignita Hoftuin werd mij getipt. Wat een top plek! Hier hebben we wel zo’n 7 uur gezeten. Ik weet niet meer wat er allemaal in dit groene sapje zat maar het was echt heerlijk. Goed begin van de dag. 
Sapje dignita EEFSFOOD

Het schijnt dus dat je hier ook heerlijk kunt lunchen. Ook dat is hartstikke waar! Bij elk gerecht die ik bekeek dacht ik echt ja dit wil ik. Er moest toch gekozen worden en ik ging voor een soort ‘koekjes’ van kikker en doperwten met daarop gebakken avocado, gepocheerd ei en gebakken haloumi. Er zat ook nog een sausje bij. Dit was de eerste keer dat ik haloumi heb gegeven en ik ben echt fan! Het heeft veel meer smaak dan ik dacht. Echt heerlijk! Leroy had iets met aardappel, zalm en ei. Dat zag er ook echt heerlijk uit.
Lunch Dignita EEFSFOOD

Heel wat werkuren en een hittegolf later waren we er wel klaar mee voor vandaag. We pakte de tram en haalde een pasta’tje bij Vapiano Oosterdok. Een paar vrienden van mij zijn echt dolenthousiast over Vapiano en ik weet nu ook eindelijk waarom. Wederom wat een fantastische pasta! De rest van de week heeft ie mij nog achtervolgd en ik had er dag in dag uit trek in. Dit at ik op zittend op de steiger met mijn voetjes in het water. Eindelijk een beetje verkoeling. 
View Oosterdok EEFSFOOD

Eenmaal thuis fietste we ook nog langs vrienden die aan het bbq’en waren. Nog een paar gezellig uurtjes. Wat een top dag was dit (ondanks de hitte)!

Donderdag
Vandaag was er een blog dag georganiseerd door Leiden marketing. Ik was één van de gelukkig die mee mocht. Ik nam mijn camera mee en ging filmend de dag door. Kijk je mee?

Vrijdag
Tijd voor werk! Er is nog steeds zat te doen. Onder andere een Facebook en IG post online zetten dat we collega’s (studenten) zoeken voor onze winkel in Zoetermeer. Ben of ken jij diegene? Check dan even onze socials.
Dresse noisette EEFSFOOD

Zaterdag
Zaterdag begon met een retourtje supermarkt. Er staan 5 soorten granola op de planning voor vandaag. Waarvoor? Dat verklap ik nog even niet. De eerste 4 lukte echt goed wat natuurlijk heel fijn is. Ik laat eigenlijk nooit iets aanbranden maar soms gaat het met granola toch fout. Ook dit keer had ik iets te vroeg gejuicht en ging het mis bij granola 5.. Ik kon nog een beetje niet aangebrand eraf scheppen en dit was eigenlijk best heel lekker nog. 
Banaan granola EEFSFOOD

Aan het einde van de middag ging ik nog naar de verjaardag van mijn neefje die 19 is geworden. Mijn tante had super lekkere salades gemaakt en de krokante kippenpootjes die van de bbq afkwamen waren ook de bom! Een gezellige middag in de tuin met lekker eten en leuk gezelschap. Onderweg naar huis ging het nog heel plaatselijk regenen en dat zag er in combinatie met de zonsondergang spectaculair uit van een afstandje. Jammer dat ik in een snel rijdende auto zat en daarvan een goede foto maken niet te doen was. Beter dan dit kreeg ik het er niet op..
sunset Noordwijk EEFSFOOD

Zondag
Een beetje uitslapen en relaxed wakker worden. Dat hoort gewoon bij een zondag! Daarna vertrok ik met de trein naar Rotterdam voor de pre opening van Baker’s Dough. Je weet wel, de eerste koekjes deeg winkel van Nederland. Het was een super gezellige middag en alles wat we te proeven kregen was echt heerlijk! Je moet hier echt een keer heen. Ze zijn vanaf dinsdag 23 mei geopend maar ik zou die dag lekker thuis blijven want het beloofd een gekkenhuis te worden.. 
Baker's dough EEFSFOOD

Veel leuke mensen gesproken weer en ik had helemaal geluk dat ik met Marike van Oh My Pie mee terug naar Leiden mocht rijden! Alle bende van de Leidse marathon was ook weer opgeruimd dus ik kon mijn standaard fietsroute naar huis nemen. Fijn!

Tot volgende week!

Liefs,
Eef

No products in the cart.