De rest van het land

Altijd in de Buurt – Rotterdam

Aan de hoeveelheid geschreven Rotterdamse hotspots is wel te zien dat ik gek ben op deze stad. Ook niet zo gek, de mensen zijn hier mooi en ook niet geheel onbelangrijk, je kan hier bijna overal koffie drinken. Vorige week, onderweg naar een vriendin liep ik langs Altijd in de Buurt. Zelfs gesloten zag het er hier al goed uit, vandaar dat ik er vandaag samen met Laurel een bakkie koffie doe.

Om te beginnen, pluspunten voor de naam. “Waar ben je nu koffie aan het drinken?” Deze naam werkt! In de Buurt vind je om de hoek van van het Rotterdamse centraal station. Echt in de buurt zeg maar. Met een klein terras zit je hier zomers uitstekend. Ook binnen is het goed vertoeven. Met een grote tribune, een lange tafel en intieme plekken bovenin is er voor ieder wat wils.

Zittend aan de lange tafel werd er meteen gevraagd of we iets wilde drinken. Ondanks het warme weer toch maar een koffie, een cappuccino. De koffie is van Giraffe, een beruchte koffiebrander hier in Rotterdam. Een uitstekend bakje bleek. Veel schuim, goede temperatuur en een soepele en subtiele espresso.

Met de koffie kregen we ook meteen de kaart geserveerd, en wat voor een kaart. Bij elk gerecht staat ook de foto. Je weet dus precies wat je voorgeschoteld krijgt. Dit heeft zeker geholpen met de beslissende keuze. Na het doorgeven kwam niet heel veel later de hoofdprijs aan, de Rotterdams Meest Berucht, oftewel pannenkoeken met stoofperen en blauwe bessen compote. Ze hebben de foto overtroffen, qua plaatje en smaak! Verder biedt de kaart voor de borrelaars onder ons enorm veel keuze! Elke donderdag en vrijdag kun je hier tot 01:00 terecht voor lekkere hapjes en drankjes. Als je binnenkort in Rotterdam te vinden bent, je weet waar je moet zijn om lekker te werken, te ontspannen of het weekend in te luiden.

Hotspot Waar te vinden? Socials
Altijd in de Buurt Weena 709, Rotterdam Instagram / Facebook

No products in the cart.