Ik hou zo ontzettend van tuna melt dat ik het eigenlijk schandalig vind dat daar nu pas mijn eerste recept mee online komt. Super simpel en smullen voor 10! Viel me wel tegen hoe fotogeniek deze tosti heeft uitgepakt maar je moet me maar geloven als ik zeg dat je er geen spijt van krijgt!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Wat heb je nodig? (1 tosti)
• 3 boterhammen
• 1/2 blikje tonijn op water, uitgelekt
• 1 kleine tomaat, in blokjes zonder het vruchtvlees
• 8 zwarte olijven, in ringetjes
• 1/2 rode ui, fijngesnipperd
• 1 el crème fraîche
• 3 el geraspte kaas
• 1 plak belegen kaas
• 1 tl gedroogde dragon
• peper
• klontje boter
• ketchup
Benodigdheden:
• koekenpan met deksel
• spatel
• schaaltje
Zo maak je het!
1. Giet de tonijn af en meng dit met de geraspte kaas, rode ui, dragon, crème fraîche, olijven, tomaat en peper.
2. Pak 1 boterham en doe hier een halve plak kaas op. Smeer dan de helft van het tonijn mengsel erop.
3. Doe hier dan nog een boterham op en verdeel hier het andere deel van het tonijn mengsel erop. Leg hier nog een halve plak kaas op en maak af met de 3de boterham.
4. Smeer de buitenkanten in met een dun laagje boter.
5. Leg de tosti in de pan op laag vuur. Leg de deksel erop en laat dit voor een minuut of 6 bakken. Doe dit dan vervolgens ook met de andere kant. Draai nog een keer om voor een paar minuten tot de kaas goed gesmolten is en de buitenkant een prachtig bruin korstje heeft.
6. Wil je helemaal uitpakken? Bak dan ook nog een spiegeleitje voor er bovenop. Serveer met ketchup. Top lunch!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Chorizo kaas tosti met paprika
– Spaghetti met tomatensaus, tonijn, champignons & mozzarella