Video's

Aflevering 3: Zo zet je koffie met een Hario v60

Na drie keer snoozen en wetende dat ik flink moet gaan trappen voor de trein is dit mijn grote held in de ochtend: de Hario v60. Snel, effectief en super snel schoon. Eigenlijk moet iedereen die moeite heeft met de ochtenden deze koffiezetter in de kast hebben staan. 

De v60 lijkt een beetje op de filterdrager uit een ouderwets koffiezetapparaat. Plaats de filter erin, even doorspoelen, koffie erin en schenken maar met het water. Wat anders is zijn de gedraaide ribbels. Het water maakt een kleine draaibeweging voordat het je mok inloopt. Hierdoor worden de aroma‚Äôs en smaken van de koffie in de extractie opgenomen waardoor je kopje koffie nog lekkerder smaakt als anders.

Wat heb je nodig?
Hario v60 maat 2
Filters voor de Hario v60 maat 2
18 gram (gemalen) filter koffiebonen
Weegschaal
Kopje
Ketel (mag ook waterkoker zijn)
Koffiemaler (optioneel)
Water

Stap 1: Vouw de filter zo dat ie goed blijft zitten. Dit doe je door de ribbelkant naar binnen te vouwen. Schenk hier warm water overheen. Zo smaakt je koffie straks niet naar papier. Vergeet hierna het water niet weg te gooien.

Stap 2: Weeg nu 18 gram koffie af. Maal de koffie redelijk grof. 

Stap 3: Stop de koffie in de filter.

Stap 4: Gooi nu de koffie erin. Schenk hier 50 gram warm water overheen. Begin in het midden en schenk ik cirkels naar buiten toe. Dit staat gelijk aan 50 ml. Laat de koffie 30 seconden aan het water wennen. Dit proces wordt ook wel bloomen genoemd. 

Stap 5: Giet nu in mooie cirkels de overige 175 gram water in je filter. Wacht nu ongeveer 4 minuten.

Stap 6: Filter eraf, even draaien en drinken maar! Een lekker fris bakje koffie.

No products in the cart.