• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
De rest van het land Horeca tips

Popocatepetl – Rotterdam

Eefje
Geen reacties
14 mei 2017
Popocatepetl - Rotterdam

Popocate wattes? Ja dat dacht ik toen ik de uitnodiging in mijn mail zag. En eerlijk is eerlijk, ik denk nog steeds wattes? Gelukkig kwam ik er al snel achter dat ze vooral Popo worden genoemd en dan iedereen dan ook begrijpt wat je bedoelt. Ik moest ook even onderzoek doen naar wat voor een restaurant dit is, ik had er nog nooit eerder van gehoord. Als foodblogger kom je nog eens op plekken! Het blijkt een restaurant met Mexicaans eten. VET LEKKER! Ik heb nog nooit bij een Mexicaan gegeten maar ik vind het wel heel lekker eten. De toko is onlangs helemaal verbouwd. En te ere daarvan werd dit etentje georganiseerd. Als dit geen gelukkige avond wordt weet ik het ook niet meer:
Popo muur groen EEFSFOOD

Bij binnenkomst stond ik voordat ik het wist al met een cocktail in mijn handen. En wat voor één?! Een mooi kleurtje, een tikkie pittig en gewoon heel lekker van smaak! En dat terwijl er ginger beer in zat.. #geengemberfan Popo cocktail EEFSFOOD

Nadat iedereen er was inclusief een paar bekende gezichten ging we aan tafel die voor ons gedekt klaarstond.
Popo gedekte tafel EEFSFOOD

We kregen eerst nachos op tafel met allemaal verschillende dipjes. Ik had trek en at hier natuurlijk weer teveel van. Zeker toen bleek hoe gigantisch veel fantastisch eten daarna nog kwam. De tafel werd vol gezet met allemaal verschillende voorgerechten. Ik wil eigelijk zeggen de één nog lekkerder dan de ander maar dat was niet zo. Alles was zo waanzinnig lekker dat ik geen favoriet kon kiezen.
Popo kippenvleugels EEFSFOOD
Super malse kippenvleugeltjes met van die lekkere sticky saus. Het is nog maar kort dat ik calamares weet te waarderen dus ik eet het afgelopen tijd steeds vaker. Dit waren echt de lekkerste ooit tot nu toe!
Popo voorgerechten EEFSFOOD
Super smaakvolle viskoekjes, juicy gebakken garnalen en quesadillas waar ook stukjes garnaal tussen zaten. 

Eigenlijk zat ik al vol. Vol vol! Ik kon me natuurlijk weer niet inhouden.. En toen, toen kwam er nog 3 keer zoveel aan hoofdgerechten.
Popo pulled EEFSFOOD
De lekkerste en meest krokante zoete aardappel frietjes ooit! Pulled pork en chicken. En dat was natuurlijk nog niet alles. Schalen vol met dips en mini wraps die je dus kon vullen met al dit lekkers. Ik hou er gewoon over op. Het was echt te lekker allemaal. 

Het dessert was cheesecake, brownie en veel vers fruit. Ik zal zo vol (ja sorry ik moet dit de hele tijd herhalen) dat ik alleen van alles een hapje heb geproefd want ik kon echt niet meer. Het fruit was eigenlijk mijn lievelings. Op brownies ben ik niet zo dol en naar mijn mening zie je dat tegenwoordig VEEL te vaak op de dessertkaart staan. Maar dat is vast niet zonder reden en een heleboel mensen zullen hier wel voor kiezen. 

Rollend en met pijn in mijn buik ging ik naar de trein. Wat was dit genieten. Ik wil hier sowieso nog eens heen en dat ga ik binnenkort maar doen ook denk ik. Echt een aanrader!

Liefs,
Eef

Diner Rotterdam
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Salade met groene asperge, sinaasappel en geitenkaas

volgend bericht

EEFSFOOD overzicht week #19

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Mijn favoriete horecazaken in Leiden
Horeca tips In Leiden

Mijn favoriete horecazaken in Leiden

4 min leestijd
30 oktober 2019
Rode bessen cheesecake
Horeca tips

Lunch Le Pain Quotidien (Spuistraat-Nieuwezijds) + winactie!

2 min leestijd
17 februari 2017
Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock
Horeca tips

Ga voedselverspilling tegen en eet bij Instock

3 min leestijd
25 juli 2018
Linzenburgers met feta en een yoghurt-komkommersausje
Maaltijden Recepten

Linzenburgers met feta en een yoghurt-komkommersausje

3 min leestijd
29 november 2017
De Koekop Leiden
Horeca tips In Leiden

De Koekop – Leiden

4 min leestijd
16 april 2017
Uit eten bij The Bishop
Horeca tips In Leiden

Uit eten bij The Bishop

4 min leestijd
4 juni 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord