Door een heel tof asperge event die ik laatst had ging mijn hoofd gelijk aan het denken. Ik eet graag asperges maar zelf gebruik ik meestal de groene. Ik ben niet zo goed met de witte, nou ja dat denk ik. Tijdens het even mochten we groene asperges afbreken en werd ons verteld dat ze rauw ook heel lekker zijn. Had ik nooit geweten maar het was echt lekker! Daarom heb ik ze ook rauw door deze salade verwerkt. Je kunt het hier onder beschreven portie lekker als maaltijd salade eten maar als bijgerecht is het ook perfect! RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Wat heb je nodig? (1 maaltijd, 3-4 personen als bijgerecht)
• 4 groene asperges
• 1 zakje veldsla (75 gram)
• 1 sinaasappel, de partjes
• 50 gram geitenkaas, verbrokkeld
• 2 el pijnboompitten, geroosterd
• 1/2 rode ui, in halve ringen
• 1/2 afbak (ciabatta)broodje, in blokjes
• 2 el noten azijn
• 1 tl grove mosterd
• 1 el maple syrup
• 3 el olijfolie + een scheutje
• zout & peper
Benodigdheden:
• dunschiller
• schaal
• vork
• koekenpan
Zo maak je het!
1. Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie erin samen met een beetje zout. Bak hierin de stukjes brood bruin en krokant. Haal deze dan uit de panen rooster de pijnboompitten hierin.
2. In de tussentijd maak je de dressing door eerst de azijn, mosterd en maple syrup te mengen met een vork. Ik doe dit altijd al in de schaal zelf. Scheelt weer afwas. Voeg dan de olijfolie toe en roer dit er op hoge snelheid doorheen. Doe dit tot de dressing een beetje indikt.
3. Schil de asperges in dunne slierten en doe dit samen met de rode ui en veldsla in de schaal. Hussel dit door elkaar en leg het op een mooi bord.
4. Snij dan de partjes sinaasappel los en verdeel deze samen met de geitenkaas, croutons en pijnboompitten over de salade. Maak af met een beetje verse peper. Smullen!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Salade van kikkererwten, feta en avocado
– Salade met geitenkaas en warme peer