De rest van het land

Jamies Italian – Rotterdam

Eigenlijk was ik uitgenodigd voor een event om hier bij Jamies Italian Rotterdam de nieuwe kaart te komen proeven met allemaal andere bloggers. Door omstandigheden kon dat helaas niet doorgaan. Wat wel leuk was is dat ik alsnog werd uitgenodigd om hier met een +1 te komen eten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. De +1 was ook niet zo moeilijk te vinden (ik heb inmiddels een hele wachtrij hiervoor). Leroy aka de leukste stagiair ter wereld staat altijd bovenaan deze lijst. Ik kan hem dan wel niet betalen mij hij mag wel mee naar alle etentjes, als soort schrale troost. Gelukkig neemt hij er meer dan genoegen mee!
Toch altijd alsnog een verrassing wat er gaat komen. Krijgen we een proeverij van de nieuwe kaart of mogen we gewoon zelf kiezen van de kaart? Ik ga het jullie nu vertellen!

Het was even zoeken naar de ingang. We liepen de Markthal van Rotterdam binnen om na wat kraampjes te bezoeken richting Jamies te gaan. Wat bleek, de ingang zat aan de buitenkant van de Markthal. Eenmaal binnen kregen we een tafeltje aangewezen en stelde onze serveerster zich aan ons voor. Het was even spannend hoe de avond zou verlopen; wat zouden we te eten krijgen? Na even in spanning gezeten te hebben krijgen wij te horen dat we zelf de kaart mochten ontdekken en mochten proeven wat we wilde. Super leuk! 

Ons werd aangeraden om met een cocktail te beginnen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Aan keuze geen gebrek. Ik koos voor de Grey Goose le Fizz, oftewel een Grey Goose vodka, vlierbloesem likeur & limoensap afgetopt met soda. Leroy ging voor de verfrissende Jamie’s Mojito betaande uit Bacardi Carta Blanca rum & Martini Bianco met limoensap & suikersiroop, afgetopt met Prosecco. De avond had niet beter kunnen beginnen!

De antipasti ronde kon beginnen! Het was even kiezen maar voordat we het wisten stonden de krokante risottoballetjes met doperwten, munt, mozzarella & kruidige fonduta en antipasti plank op tafel. Die risottoballetjes waren mij toch een partij lekker! Deze wil ik heel snel zelf eens maken! De charcuterie plank bestond onder andere uit venkelsalami en mini buffelmozzarella. In één woord: heerlijk!

Tijd voor het hoofdgerecht! Zo veel lekkers, Leroy en ik hadden het er maar moeilijk mee. Leroy, de mazzelaar die hij is, mocht twee gerechten van de kaart kiezen in kleinere porties. Het werd de tortellini con carne di vitello (pasta gevuld met kalfsragù in een bruine salieboter met krokante pancetta, citroen & Parmezaan) en de Gnocci Genovese (Aardappel gnocchi met groene bonen, paarse aardappelchips, basilicum pesto, geroosterde pijnboompitten, Parmezaan & ricotta). Ik zelf kon de verleiding niet weerstaan om voor een ouderwets lekker burgertje te gaan; de Jamie’s Italian Burger (Gegrilde runderburger met pancetta, balsamico-uien, oude Rotterdamse kaas, tomaat & onze speciale huisgemaakte saus in een briochebroodje.) Man man man ook dit was weer flink genieten!


Of we nog een dessert wilde? Dit aanbod konden we natuurlijk niet afslaan. Ondanks er echt een paar hele lekkere cake’s tussen stonden, zijn we voor de verfrissende keuze gegaan; heerlijke bolletjes ijs met zoete toppings.

Wij hebben echt een heerlijk avond gehad bij Jamie’s. Door de uitgebreide kaart zit er voor iedereen zeker wat lekkers bij. Wel kan ik je aanraden om vooraf te reserveren. Het zat toen wij er waren helemaal vol. En hierbij wil ik ook nog even onze bediening bedanken. Ze heeft het super leuk gedaan en goede suggesties gegeven wat we het beste konden eten op de avond. 

No products in the cart.