Toffe zaken

De Uurwerker – Groningen

De winnaar is bekend! Sanne uit Groningen heeft de Eefsfood appeltaart gewonnen. Afgelopen maandag heb ik deze met heel veel plezier bij Sanne en haar schoonzusje bezorgd. Nu schijnt Groningen een enorm leuke stad te zijn. Waarom dan niet eens de koffie proeven. Bij Sanne heb ik al mogen genieten van een heerlijke cappuccino. Eens kijken of de koffie ook zo lekker is bij De Uurwerker.

Fietsen door de straatjes van Groningen is een hele ervaring. Hier in Leiden kan ik al aardig meegaan in al dat fietsgeweld op de drukke wegen, maar die Stadjers (inwoners van Groningen) kunnen er ook wat van. Het was twee keer vol op de remmen staan en een klein beetje omrijden maar uiteindelijk stond ik voor De Uurwerker. Dé studenten hotspot en nog veel meer hier in Groningen. 

Van te voren had ik mij al een beetje ingelezen. De Uurwerker is een café, restaurant, werk- en ontmoetingsplek in deze gezellig studentenstad waar het naar verluid heel goed vertoeven is en er hele lekkere pizza’s te regelen zijn. ’s Ochtends zit je hier goed voor een (anti kater) ontbijtje, ’s middags voor een uitgebreide lunch en ’s avonds laat voor goede borrels. Bij binnenkomt vielen mij meteen de verschillende ruimtes op. Om de hoek zaten zzp’ers hard te werken aan de houten tafels bij het raam en recht voor mij was een gezellig restaurantgedeelte te bewonderen, wederom met houten stoelen en banken. Ik besloot om op één van de grote leren banken te ploffen, aan het raam tegenover de bar. 

Wat ik zelf enorm fijn vind aan De Uurwerker zijn de stopcontacten die werkelijk waar overal te vinden zijn. Net als bij Onder de Leidingstraat in Eindhoven komen ze hier ook uit het plafond vandaan. En het feit dat je rustig de kaart door kan nemen om vervolgens aan de bar je bestelling door te geven vind ik ook echt top. Natuurlijk was het eerste wat ik bestelde een koffie, een cappuccino welteverstaan. Door een super enthousiaste medewerker bereidt en gebracht aan tafel. Service, check. Latte art, check. Goed opgeschuimde melk, check. Met wat pijn in mijn hart moet ik toch zeggen dat de espresso de koffie echt een beetje muf maakte. Misschien dat ik het laatste restje bonen uit molen had, maar dit was niet een heel fijn bakje. Gelukkig maakte alle voorgaande punten en de pizza een heleboel goed. De creamy chicken, een pizza bestaande uit tomatensaus, mozzarella, kippendij, rode ui, cherrytomaat en room liet mij de cappuccino van eerder helemaal vergeten. Heerlijk vers, een goede bodem en royaal belegd. Een fijn biertje van Brouwerij het IJ maakte dit gerecht en de middag helemaal af.

Kortom, De Uurwerker in Groningen is een hele fijne plek om te werken, vrienden te ontmoeten en van wat ik heb gehoord ook een uitstekende plek om een feestje te vieren. Het zit wat verstopt maar het is zeker het zoeken waard. Wanneer ik weer is een appeltaart in Groningen moet leveren zal ik zeker weer terugkomen om de koffie een tweede kans geven en natuurlijk een lekker hapje te eten.

Hotspot Waar te vinden? Socials
De Uurwerker Uurwerkersplein 1, Groningen Instagram / Facebook

No products in the cart.