Eerlijk, die hele Oreo hype, ik begrijp het niet. Zo lekker zijn ze echt niet! Met uitzondering van die in de witte chocolade gedipt zijn dan. Dat neemt niet weg dat het een prrrrrima onderdeel is voor een heerlijke cheesecake. Ik ben best trots op deze taart want ik heb hem zo even zonder recept uit mijn mouw geschud. En het resultaat mag er best zijn al zeg ik het zelf!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 5 uur
Wat heb je nodig? (8 personen)
Bodem:
• 225 gram classic Oreo koekjes
• 50 gram roomboter
Vulling:
• 300 gram roomkaas
• 200 pindakaas met stukjes
• 100 gram crème fraîche
• 3 eieren
• 100 gram kristalsuiker
• merg van 1 vanillestokje
• klontje boter om mee in te vetten
Topping:
• 50 gram pure chocolade
• 50 gram verkruimelde Oreo koekjes
• 1,5 el geroosterd amandelschaafsel
Benodigdheden:
• springvorm van 18 cm
• pakpapier
• keukenmachine
• beslagkom
• spatel
• steelpan
• mini puntzak of boterhamzakje
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 150 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Verkruimel de koeken in de keukenmachine en voeg de gesmolten boter dan toen. Maal dan nog een keer kort en stort dit mengsel in de vorm.
3. Verdeel dit gelijkmatig en druk het goed aan in de randjes.
4. Doe dan de pindakaas en roomkaas in een kom en roer dit met een spatel goed door elkaar. Voeg dan de suiker, crème fraîche en vanille toe en roer dit tot een stevig mengsel. Doe dan de eieren erbij en roer tot deze zijn opgenomen.
5. Giet het mengsel op de Oreo bodem en en schuif deze de oven in.
6. Bak de taart voor ongeveer 45 minuten. De binnenkant oogt nog een beetje vloeibaar maar dit wordt stevig tijdens het afkoelen.
7. Laat de taart eerst een uur in de vorm staan, haal dan de ring er af. Laat de taart nog een uur staan en zet hem dan in de koeling voor 2 uur. Koud is deze taart het lekkerst.
8. Bestrooi de taart met stukje Oreo. Smelt de chocolade au bain marie en doe dit in een puntzak. Knip hier een klein puntje af en maak zijwaartse strepen over de taart. Draai deze dan een slag en herhaal dit. Maak af met geroosterd amandelschaafsel. Een handje gezouten pinda’s erop zou ook nog een lekkere toevoeging zijn.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Lemon meringue cheesecake
– Stoofpeertjes cheesecake