Soms pakken de ‘ik doe maar wat’ maaltijden heel goed uit. Zo ook deze spaghetti met tomatensaus, tonijn, champignons en mozzarella. Ik had wel verwacht dat het lekker zou worden maar dit is echt een blijvertje! En het grootste voordeel: het staat in een kwartier voor je neus. Dat is nog eens fijn toch als je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken?RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
• 180 gram spaghetti
• 1 blikje tonijn op water, afgegoten
• 1 bakje champignons, in grove stukken
• 2 rode uien, fijn gesnipperd
• 250 ml (kant en klare) tomatensaus
• 20 kalamata olijven, gehalveerd
• 1 bol mozzarella
• 1,5 tl paprikapoeder
• 1,5 tl Italiaanse kruiden
• peper
• zout (optioneel)
• olijfolie
Benodigdheden:
• pan
• koekenpan
• spatel
Zo maak je het!
1. Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook.
2. Zet ook de koekenpan op het vuur. Bak de uien en champignons op hoog vuur voor 5 minuten in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe en bak dit even kort mee.
3. Kook de spaghetti gaar en in die tussentijd doe je de tomatensaus, olijven en tonijn bij de champignons. Zet het vuur lager en laat dit een paar minuten pruttelen. Breng nog verder op smaak met peper en eventueel wat zout. Hou er wel rekening mee dat de olijven en tonijn ook zout zijn.
4. Giet de spaghetti af, schep dit op een bord en maak af met de saus. Verscheur de mozzarella in stukjes en leg deze erop. Een swirl olijfolie eroverheen maakt het extra lekker. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Pasta met spinazie-champignons roomsaus
– Pasta met courgette en zalm