Toffe zaken

Bakker Aldo en Butchers Coffee – Citytrip Antwerpen

Met een weersvoorspelling die je niemand wenst op een citytrip, ging ik afgelopen maandag samen met Laurel richting België om een bezoek te brengen aan Antwerpen, Leuven en Mechelen. De weergoden waren ons gelukkig goedgezind. Met een heerlijke ochtendzon stapten wij op de fiets vanaf het centraal van Antwerpen, naar onze eerste hotspot. 

Het is dan misschien geen koffie hotspot, dit is wel een plek waar een andere mooie ambacht te aanschouwen is. Op zo’n vijf minuten fietsen vanaf centraal vind je Bakker Aldo. Een ambachtelijk bakkersatelier in de wijk Oud-Berchem, op de hoek van de Lange Leemstraat en Van Luppenstraat. Aldo Neri begint hier elke nacht aan het bakken van de meest heerlijke broden en andere lekkernijen. Je kijkt je ogen uit in deze strakke, lichte winkel waar elk brood een klein kunstwerk is. We kochten een 9-granenbrood voor de volgende ochtend en een room- en chocoladebroodje voor onderweg. Deze citytrip had niet beter kunnen beginnen. We gingen weer verder, met de fiets de Lange Leemstraat uit, de Britselei af naar Butchers Coffee.

Nog geen jaar open, of Butchers Coffee is al favoriet bij vele koffieliefhebbers. Vorig jaar opende Dave Haesen en Paolo Guffens, elkaar ontmoet bij Caffènation, hun eigen espressobar in een voormalig beenhouwerij in ’t Zuid. Los van elkaar hebben ze de wereld rondgereisd en ervaring opgedaan op het gebied van koffie. Al deze ervaringen én de passie voor koffie is nu terug te zien in Butchers Coffee. 

We namen plaats, nadat we vriendelijk begroet werden, achterin de zaak. We kwamen op het goede moment. Naast dat de zaak gezellig vol zat werd vandaag ook nog eens de nieuwe all-day-breakfast kaart geïntroduceerd. Ik als liefhebber van wentelteefjes kon het niet laten om een cinnamon French toast te bestellen. Met Acacia honing mascarpone, een puree van zwarte bessen, wat aardbeien en basilicum voelde ik mij weer als een kind van vier, zo blij. Laurel koos voor de soja yoghurt met huisgemaakte granola, fruit, sinaasappel en honing. Je begrijpt als je de foto’s ziet, dat ik er moeite mee had om er van af te blijven.

En de koffie. Ja, wat ik moet daar nog over zeggen. Als er ergens veel aandacht aan wordt besteed, met een boel liefde, dan is het wel bij Butchers. Als je nog geen ticket hebt geboekt, doe dan nu heel snel.

Dus breng je binnenkort een bezoek aan Antwerpen? Begin je citytrip dan zeker bij Bakker Aldo en Butchers Coffee. Deze goede dosis cafeïne in een perfect gezet kopje koffie en een heerlijk brood die je als een échte local haalt, zijn de beste ingrediënten om alles uit je citytrip te halen. Onze citytrip gaat verder naar Leuven en Mechelen. Hoe dit was lees je aankomende zondag hier op Eefsfood.

Hotspot Waar te vinden? Socials
Bakker Aldo Lange Leemstraat 388, Antwerpen Instagram / Facebook
Butchers Coffee Kasteelstraat 57, Antwerpen Instagram / Facebook

Je winkelmandje is nog leeg.