Havermout.. Soms vind ik het heerlijk en soms valt het me tegen. Deze havermout met frambozen, abrikozen en geroosterd amandelschaafsel valt natuurlijk onder dat eerste. Makkelijk, fris met een perfecte crunch van de amandeltjes. Dit recept is voor een bescheiden portie. Natuurlijk is dit makkelijk te vergroten door extra havermelk en havermout.
RECEPT
Kooktijd: 6 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 200 ml havermelk
• 5 el havermout
• 3 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
• 1 handje diepvries frambozen
• 1,5 el amandelschaafsel, geroosterd
• 1 el maple syrup
• 1 el kokosrasp
Benodigdheden:
• steel of koekenpan
• lepel/spatel
• maatbekertje
Zo maak je het!
1. Doe de havermelk samen met de havermout, maple syrup en stukjes abrikoos in de pan en zit dit op laag vuur. Breng langzaam aan de kook en laat pruttelen voor een paar minuten. Roer wel af en toe.
2. Wanneer het de gewenste dikte heeft voeg je de frambozen toe een roer je deze er doorheen.
3. Maak af met kokosrasp en het geroosterde amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Spicy cookie havermout
– Rijstepap met frambozen en geroosterde kokos