Griekse salade zal voor ever en altijd een van mijn favoriete zijn. Ik zou dit echt dagelijks kunnen eten. Wat een heerlijkheid! Hier een kleine variatie: Griekse couscous salade.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Wat heb je nodig? (2-3 lunchporties 4-5 als bijgerecht)
• 150 gram couscous
• 3/4 komkommer
• 3 tomaten, in blokjes
• 1 kleine rode ui, in halve ringen
• 100 gram kalamata olijven
• 150 gram feta kaas, verbrokkeld
• 1 el oregano
• 5 el olijfolie
• 1/2 bouillonblokje naar keuze, verkruimeld
• peper
• zout
Benodigdheden:
• waterkoker
• snijplank
• mes
• schaal
• bord
Zo maak je het!
1. Doe de couscous in een schaal samen met de oregano en het verkruimelde halve bouillonblokje. Giet hier kokend water bij tot ongeveer 3 mm boven de couscous en laat dit 3 minuten staan.
2. Doe dan 3 el olijfolie bij de couscous en roer het los met een vork. Schep het op een bord om het sneller af te laten koelen.
3. Snij de andere ingrediënten en doe deze samen met nog 2 el olijfolie in dezelfde schaal. Mix dit door elkaar en voeg nog peper en zout toe naar smaak.
4. Wanneer de couscous grotendeels is afgekoeld doe je dit bij de rest in de kom. Hussel alles door elkaar. Met je handen gaat dit eigenlijk altijd het makkelijkst.
5. Verdeel het in kommetjes. Eet smakelijk!
6. Restjes? Doe die in een afsluitbaar bakje en neem het de volgende dag lekker mee naar je werk.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Zoete aardappelsalade met gegrilde groente
– Salade van kikkererwten, feta en avocado