Toffe zaken

Dineren bij Bertmans – Rotterdam

Uitnodigingen voor etentjes zijn natuurlijk altijd leuk maar zeker als je er al eens geweest bent en dus sowieso al weet dat het een leuke plek is. Op een prachtige locatie, Zaagmolenkade 15 te Rotterdam om precies te zijn. Hier kun je Bertmans vinden. Zoals ik al zei ben ik hier al eens eerder geweest en heb ik toen genoten van een heerlijk ontbijt. Maar sinds kort zijn ze ook ’s avonds open en ter eren daarvan mocht ik met een aantal andere bloggers komen dineren. Bertmans binnen EEFSFOOD
Eigenlijk iedereen kan hier wel terecht voor een heerlijk maaltje. 99% Van de kaart is lactosevrij, bijna alles is vegan te maken, van gluten houden ze hier ook niet zo en daar bovenop is eigenlijk elk gerecht opgebouwd vanuit groenten. En dat heeft toch allemaal een partijtje smaak!  Het idee om ook voor diner open te gaan heeft de grootste insteek dat mensen ook gezond buiten de deur kunnen kunnen eten nog voordat ze gaan sporten of andere afspraken hebben bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je als je wilt ook gewoon de hele avond lang tafelen. 
Bertmans buiten EEFSFOOD
Bij aankomst scheen de zon nog zo lekker op het terras dat we daar hebben gewacht tot iedereen er was. We waren met zijn achten. Dit paste precies aan de picknicktafel die binnen voor ons klaar stond. Gastvrouw Kim lichte het een en ander toe en gaf wat uitleg over de zaak. Ik was eigenlijk gelijk fan van haar. Ze vertelde leuk, rustig maar toch ook enthousiast. Ga zo door Kim! 

De eerste ronde:
Wij kregen een salsa met daarop gebakken zeekraal en een gepocheerd ei, groenten koekjes van onder andere wortel en zoete ui met een tahin sausje en gegrilde zoete aardappel. Romaine sla met avocado en kappertjes. De zoete aardappel was absoluut favoriet in deze ronde.
Salade Bertmans EEFSFOOD De verrassing van deze ronde was de zeekraal. Ik heb dat ooit 1 keer geproefd en dat vond ik helemaal niet lekker. Ik probeerde het nu nog eens en ik was blij verrast. Misschien kwam het wel door de super lekker smakende salsa eronder of mijn smaak is gewoon veranderd. 
Zeekraal Bertmans EEFSFOOD

De tweede ronde: 
Ik had ze al voorbij zien komen naar andere tafels en hier was ik erg nieuwsgierig naar: polenta frieten. Jammie! Super krokant, lekker van smaak zeker ook zonder saus.
Polenta friet Bertmans EEFSFOOD Kabeljauw met peterselie olie, koolrabi frietjes met avocado mayonaise, blauwe mais wraps met eend.
Kabeljauw Bertmans EEFSFOODEn een soort dikke pannenkoek op basis van kikkererwten. Hierover waren de meningen erg verdeeld maar ik vond het heerlijk! 
Erwten pannenkoek EEFSFOOD

De derde ronde: 
Risotto met heel veel verschillende groene groenten. De structuur en smaak was erg lekker. Ik vond het alleen jammer dat er kappertjes doorheen zaten. Het is niet dat ik dat helemaal niet lust maar het is zo’n heftig en uitgesproken smaak. Ik had de risotto liever zonder gezien maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De groenten curry was echt fantastisch! Ik had graag een fles van die curry saus in mijn tas gestopt en mee naar huis genomen. Ik kan dat dan echt als soep eten gewoon. Helemaal niet pittig maar echt enorm lekker en smaakvol!
Risotto Bertmans EEFSFOOD

De 4de ronde: 
Desserts! Waar de meeste mensen hier vaak het enthousiastst op reageren van de hele avond heb ik dat niet meer. Ik ben de laatste maanden nog zoveel meer (had ik al) voorkeur gaan krijgen voor hartig. Daarbij neemt het niet weg dat een zoete afluister altijd lekker is. Precies als je je hier heel bewust van bent zoals deze avond vielen de toetjes echt mega in de smaak bij mij. Ik zat echt te azen op overblijfselen van de andere kant van te tafel (ja erg, ik weet het). We kregen een blauwe bessen taart. De structuur vond ik echt fantastisch. Ik heb minuten met mijn tafelgenoten zitten bedenken wat het nou precies kon zijn. Het was zo glad en toch stevig. Naar mijn mening kon het echt niet op basis van cashewnoten zijn. Dit bleek later toch van wel. Wat een goede blender wel niet voor een verschil kan maken.
Berry taart Bertmans EEFSFOOD De andere taart was een amandel taart en specerijen en smaakte een beetje naar de decembermaand. Het was luchtig, kruimelig maar toch ook super smeuïg. hierbij lagen schijfjes bloedsinaasappel en wat yoghurt. Dit bleek aangemaakt met iets van rozenwater. Bloemensmaak, echt niet mijn ding. Maar ook hier weer smaken verschillen. De taart zelf vond ik echt heerlijk. De klapperrrr van de avond (van de desserts dan) was absoluut de kokos panna cotta met passievrucht en pistachenoten. WAT EEN SMAAKBOM! Hier heb ik inmiddels mijn eigen variant al van gemaakt. Dat recept kun je HIER vinden!
Taar proeverij Bertmans EEFSFOOD
Conclusie: ga hier een keertje eten! Zeker als je een keer wilt ontsnappen aan vette pizza’s. burgers of andere snelle happen. 

Bedankt Bertmans voor een heel smakelijk diner. Hopelijk tot snel!

Liefs,
Eefje 

No products in the cart.