Hier zit je goed voor het recept voor zoete aardappel spread met geitenkaas! Laatst at ik ergens een lunch waarbij er een spread van zoete aardappel en geitenkaas op de sandwich zat. Smaakte echt goed! Zoiets moet ik zelf ook kunnen maken dus. Enorm makkelijk en weer eens iets anders. Niet alleen lekker als beleg maar ongetwijfeld ook als dip met een lekker brood bij de borrel!RECEPT
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig?
• 200 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
• 100 gram zachte geitenkaas
• 1 el olijfolie
• 1/2 el Garam masala
• 1/2 tl zout
• 1 tl citroensap
• peper
Benodigdheden:
• pan
• koekenpan
• staafmixer
• bolzeef
• luchtdicht bewaarbakje
Zo maak je het!
1. Kook de aardappel blokjes gaar. Giet deze af en spoel ze koud in een zeef onder de kraan. Laat het nog 10 minuten uitlekken/helemaal afkoelen.
2. In de tussentijd als de aardappels aan het koken zijn verhit je 1 el olijfolie in de koekenpan samen met de Garam Masala kruiden. Laat dit even een half minuutje pruttelen, zo komen de smaken beter vrij.
3. Doe de gekookte aardappel blokjes samen met de geitenkaas, olie kruiden mengsel, citroensap, peper en het zout in een bakje. Zet de staafmixer erin en mix tot het geheel helemaal glad is.
4. Schep het in een bakje die je goed af kunt sluiten en bewaar het in de koelkast.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Homemade kip-kerrie salade
– Geitenkaas dip