De rest van het land

Picknick – Rotterdam

Er zijn van die plekken die ik al jaren voorbij zie komen op mijn Instagram feed, waar ik heel graag is heen wil, maar waar het eigenlijk nooit echt van komt. Als ik het over Rotterdam, zomergevoel, picknicktafels en een basketbalbord heb, dan moet er bij sommige van jullie wel een lichtje gaan branden. De titel verklapt het natuurlijk al, vandaag waren Eefje en ik op bezoek bij Picknick Rotterdam!

Geen idee dat Picknick zo dicht in de buurt zat van de plekken waar ik graag kom in Rotterdam. Op de hoek van de Pannekoekstraat, in het Laurenskwartier, kun je – mits de zon flink aan schijnen is – buiten aanschuiven aan één van de picknicktafels. Vandaag was het zo grijs als het maar zijn kan, maar dat mocht de pret niet drukken. We liepen via de ingang aan de Mariniersweg naar binnen. 

Bij binnenkomst werden we vriendelijke begroet en liepen naar achteren op zoek naar een tafeltje. Eerste indruk: klein en knus, maar hoe verder je de zaak inloopt, hoe ruimer en lichter het wordt. Picknick voelt echt een beetje aan als een tweede huiskamer. Een huiskamer waar je ’s ochtends graag je dag wilt beginnen, samen met iemand die je liefhebt. Ontspannen, gezellig en een moment om even te vergeten wat je verder de dag allemaal nog moet doen. 

We klapten onze laptop open aan een klein tafeltje, tijd om even hard te werken. Al snel kwamen we er achter dat Picknick hier niet echt de plek voor is. Laptop dus weer dichtgeklapt en terug in de tas. In een huiskamer moet je natuurlijk ook niet willen werken maar gewoon van van elkaar en het eten genieten. Al snel verruilden we de kleine tafel voor een plekje aan de grote tafel bij het raam. We hadden immers ruimte nodig voor onze enorme bestelling, namelijk de Picknick Platter. 

Van verre zagen we ‘m al aankomen. In het echt is deze platter namelijk nog veel groter! Aan tafel werd door onze vriendelijke Picknick-jongen nog even uitgelegd wat we allemaal voor ons hadden liggen. Het was een mooie mix van verschillende ingrediënten, vers brood, een perfect eitje en een huisgemaakt aubergine-tomatensoepje. Waren al mijn ontbijtjes maar van dit niveau, wat heb ik namelijk lekker gegeten!  

Daarnaast heeft Picknick nog een aantal gerechten die ik nog heel graag wil uitproberen, zoals de extra grote tosti met katenspek, kaas, bechamelsaus en verse tijm!

En dan vergeet ik bijna de koffie te noemen! Ook hier is Picknick goed in. De koffie komt van Aloha Koffie, gebrand door Aloha Bar in Rotterdam. Deze koffie dronk ik al eens eerder op bij Kopi Soesoe. En ook hier smaakte deze weer uitstekend. Dit vond Eefje ervan: “In het begin proef ik een klein zuurtje, hij is lekker romig en ik denk dat de koffie afkomstig is uit Afrika.” Ik kom nog eens terug om een stuk uitgebreider de koffie te proeven en natuurlijk een hap te nemen van die geweldig tosti. To be continued! 

Hotspot Waar te vinden? Socials
Picknick Rotterdam Mariniersweg 259, Rotterdam Instagram / Facebook

Koffie drinken bij Fenix Food Factory Meer koffie hotspots

No products in the cart.