Wauw! Ik heb laatst prachtig servies opgestuurd gekregen met de vraag of ik daar een lekker recept op wilde maken. Na lang nadenken is het deze krenten-brood-pudding met appel, kaneel en pecannoten geworden. Eerlijk, ik vond het super moeilijk om te kiezen welk kleur bord ik hiervoor wilde gebruiken. Het servies wat van Cosy & Trendy bestaat namelijk uit 10 kleuren (borden en schaaltjes) en wordt de Street Food lijn genoemd. De één nog mooier dan de ander! Kijk Maar:
Welke vind jij het mooist? Ik ben er echt verliefd op. Omdat groen mijn lievelingskleur is gaf dat uiteindelijk de doorslag. Dat samen met mijn nieuwe grijze tegel die ik als ondergrond gebruik + ook nog een grijs bord van Cosy & Trendy was de keuze gemaakt. Via Cookinglife.nl kun je dit servies bestellen. Het is in het echt nog mooier dan op de foto, beloofd!
Nu even over het recept. Al ben je niet zo’n held in de keuken, dit kan jij zelfs maken. Het is echt een top toevoeging op een volle brunch tafel of als comfort food voor jezelf. Hoe maak je het dan? Nou komt ie:
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Wat heb je nodig? (3-4 personen)
• 6 sneetjes krentenbrood
• 100 ml ongezoete amandelmelk
• 2 eieren
• 1/2 Goudreinette appel
• 1/2 Jonagold appel
• 1,5 el kristalsuiker
• 1,5 tl kaneel
• 1 vanillestokje, het merg ervan
• handje pecannoten, grof gehakt
• mespuntje zout
• poedersuiker
• roomboter (optioneel)
Benodigdheden:
• schaal
• bakpapier
• springvorm van 18 cm
• garde/spatel
• zeefje
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven alvast aan op 170 graden.
2. Doe dan de eieren, amandelmelk, suiker, kaneel, vanillemerg en het zout in een schaal en mix dit tot een beslag.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in kleine stukjes. Ik gebruik graag 2 verschillende soorten appels voor de smaak. Wil je liever gewoon 1 soort appel gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.
4. Snij dan het krentenbrood in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. En doe dit samen met de appel en pecannoten bij het beslag.
5. Meng dit tot zo’n beetje al het beslag is opgenomen door het brood.
6. Doe een bakpapiertje in de springvorm en doe hier het broodmengsel in. Duw het zacht aan vooral in de randjes.
7. Bak de pudding voor 20 minuten en zet dan de oven op 185 graden voor nog 10 minuten.
8. Haal de broodpudding eruit en zet hem gelijk op tafel voor een brunch of snij lekker een stuk af om er in je eentje van de genieten. Upgrade: doe er een lekkere klont roomboter op! Maak af met een beetje poedersuiker. Koud is deze pudding ook heel lekker trouwens.
Mocht je niet zo van krentenbrood houden dan kun je bijvoorbeeld suikerbrood gebruiken. Laat dan wel de 1,5 el suiker achterwegen of gebruik maar een halve eetlepel.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Appel stokbrood uit de oven
– Monkey bread met kersen, kaneel en noten