De hoogste tijd voor weer eens een soort van gezond recept. Haverrepen met banaan en cranberry’s. Pas na het bakken ervan bedacht ik mij dat ze zelfs vegan zijn! Ze zijn klein maar vullen best goed. Prima om in te vriezen en dus ook makkelijk om mee te nemen.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 22 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig? (10 kleine reepjes)
• 200 gram banaan (2 middelgrote bananen)
• 140 havermout
• 115 gram medjoul dadels (5 stuks), ontpit
• 60 ml amandelmelk
• rasp van een halve citroen
• 1,5 el sesamzaadjes
• 1 handje cranberry’s, grof gehakt
• 30 gram pistache noten, grof gehakt
• 1 flinke tl kaneel
• 1/2 tl kardemom
• mespuntje zout
• klontje kokosolie om de vorm mee in te vetten
Benodigdheden:
• keukenmachine
• vierkant bakblik van ongeveer 15 bij 15
• mengkom
• spatel
• bakpapier
Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden.
2. Doe de banaan, dadels en amandelmelk in de keukenmachine. Maal dit geheel fijn. Als er nog kleine stukjes dadel in te zien zijn is dat niet erg.
3. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en spatel deze er handmatig doorheen.
4. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
5. Doe het mengsel in de vorm en strijk dit glad. Bak het ongeveer 22 minuten in een voorverwarmde oven.
6. Laat het vervolgens afkoelen en snij er dan 10 reepjes van.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Dadel-pistache balletjes
– Dadel reepjes