Toffe zaken

The Village Coffee & Music Science Park – Utrecht

Inmiddels ben ik al een paar weken voor Eefsfood op pad, op zoek naar fijne plekken om je koffie te drinken. Na al heel wat koffiespots gezien te hebben, ook voordat ik aan dit avontuur begon, moet ik toegeven dat The Village Coffee op Science Park mijn absolute favoriete plek is. En ik zal je vertellen waarom.

In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met The Village in Utrecht. Elke kwartaal kreeg ik van Angelo en Lennart, de twee jongens achter The Village Coffee, een koffiecadeau opgestuurd via het voormalige Curated. Nu moet ik ze niet te veel credits geven, maar dankzij hun heb ik enorm veel over koffie geleerd. 

Nu, een paar jaar later, is er op het grootste Science Park van Nederland een nieuwe Village te vinden. En wat voor één! Onder Johanna, de naam van de splinternieuwe studentenflat, worden dagelijks heel wat bakkies koffie bereid. Je moet dan ook niet gek opkijken als je af toe een student voorbij ziet komen met een tas vuile was. De wasserette zit namelijk om de hoek. Nu woon ik best leuk in Leiden, maar je zal maar een stel barista’s als onderburen hebben die elke ochtend de lekkerste koffie schenken. 

Over deze barista’s gesproken. Laat je niet misleiden door hun stoere looks. Deze jongens zijn naast dat ze heel stoer zijn ook nog eens super aardig en oprecht vriendelijk. Ze helpen je rustig met het kiezen van je koffie en komen deze ook nog eens bij je aan tafel brengen. Ik begon de ochtend aan de grote marmeren leestafel bij het raam met cappuccino. Dit is hoe een cappuccino naar mijn mening hoort te zijn. Een goede espresso die helemaal vermengt is met de perfect opgestoomde melk tot aan de laatste slok. Geen lepels schuim die je soms over kan houden. De koffie branden ze overigens zelf.

Later verplaatste ik naar een tafeltje bij een stopcontact en bestelde ik aan de bar een filter. Geserveerd in een grote Village mok kreeg ik een koffie uit Colombia met tonen van kersen, esdoornsiroop en melkchocolade. Perfect gezet! 

Op alle gemak kun je hier je ding doen. In een lichte omgeving kun je hard ploeteren aan je studie, wat kletsen met een een vriend of collega op de bank of gewoon genieten van een goed boek of tijdschrift aan de leestafel. Ondanks de moderne setting zijn er een heel wat details die je doen denken aan hun espressobar in de Voorstraat. Wat precies? Ik zou zeggen pak de bus vanaf Utrecht Centraal, op naar Science Park, op naar The Village Coffee & Music. Met een tussenstop op de Voorstraat uiteraard. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
The Village Coffee & Music Heidelberglaan 11, Utrecht Instagram / Facebook

No products in the cart.