De rest van het land

Kopi Soesoe – Rotterdam

Dat Rotterdam super veel te bieden heeft op food gebied bewijst Katendrecht maar weer. De buurt heeft vele gezichten gehad maar is het rauwe karakter nooit verloren. Wanneer je via de Kop van Zuid de Rijnhavenbrug oversteekt kom je terecht tussen de vele hippe eet- en koffietentjes. Kopi Soesoe, achter de Fenix Food Factory op het einde van de Delistraat is daar één van.

De eerste stap in Kopi Soesoe is al een hele ervaring, alsof je een gezellig jaren 60 buurtcafé binnenloopt. En dat klopt eigenlijk ook wel, want dit café is zo veel meer dan alleen espressobar. We werden vriendelijk begroet door Cordelie en Niels en gingen achterin op het podium zitten. Nu komt het, elke vrijdag- en zondagavond is Kopi Soesoe inderdaad een café waar je kunt genieten van een goed biertje en diverse optredens van bandjes en singer-songwriters. Ook voor spelletjes en een goede pubquiz zit je hier goed. Er is zelfs een kattenavond, voor de kattenliefhebber en voor iedereen die er een hekel aan heeft vertelde Cordelie ons. Dat beloofd een bijzondere avond te worden.

Hoe smaakt de koffie?
De koffie drink je voor aan de grote tafel, aan de kleine tafels aan tegen de muur of achterin op het podium. Wat je zal opvallen zijn de toffe spullen van de sixties, zoals de retro lampen, de oude platencollectie en platenspelers. Op de kaart, tussen een aantal lekkere en goed bedachte gerechten staan de verschillende koffie’s. Laurel ging voor een zwarte koffie, ik waagde het op een flat white. Geen verkeerde keuze! De zwarte koffie (een espresso aangelengd met heet water) was een straf bakkie, alles behalve slap en je proefde nog goed te tonen van de espresso. En de flat white? Smooth, goede temperatuur en de smaak van de espresso kwam perfect tot z’n recht. De term espressobar doen ze dan ook zeker eer aan. 

De koffie komt trouwens van Aloha, gebrand in de Wildwaterbaan van voormalig Tropicana zwembad hier in Rotterdam. Ik weet al waar ik binnenkort mijn volgende koffie ga drinken. 

En wat een Kopi Soesoe nou precies is: een Indonesische koffie met melk, een shotje espresso aangelengd met heet water waarna er gecondenseerde melk en een snufje kardemom bij gaat. Hier moet ik zeker een keer voor terugkomen. En natuurlijk om een gezellig muziekavondje mee te pakken. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
Kopi Soesoe Sumatraweg 15, Rotterdam Instagram / Facebook

Stuur een hotspot op Meer koffie hotspots

No Comments

Comments are closed.

No products in the cart.