Bakrecepten

Lemon curd cakejes met witte chocolade-vanille botercrème

Lurpak vroeg mij om mijn ultieme good food moment met jullie te delen met Pasen in het vooruitzicht. Dit gemaakt met hun overheerlijke roomboter natuurlijk. Aangezien roomboter in het algemeen al een grote hoofdrol speelt in mijn koelkast was dit natuurlijk geen moeilijke opdracht voor mij. Denk je aan Pasen, dan denk je aan geel en een uitgebreide brunch met de familie. Tenminste ik wel!

Mijn idee kwam daarom ook snel dat ik iets met lemon curd wilde doen. Daarbij kwam dat citroen lekker is met witte chocolade, vanille weer met citroen en zeker witte chocolade met vanille. Fris en zoet, het cirkeltje was rond! De volgende stap is dan bedenken waar je dat in gaat verwerken. Dit werd uiteindelijk een botercrème met een heerlijk gevuld cakeje. Staat leuk op het bord als begin van de Paasbrunch of lekker bij de koffie na de brunch. 
Lurpak view EEFSFOOD
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 2,5 uur

Wat heb je nodig? (12 cakejes)
Beslag:
• 180 gram zelfrijzend bakmeel
• 180 gezouten Lurpak roomboter
• 80 gram kristalsuiker
• 60 gram witte basterdsuiker
• 50 ml volle melk
• 4 eieren
• 1 vanillestokje, het merg ervan
• 1 citroen, het rasp van de helft
• 1/2 tl bakingsoda

Botercrème:
• 200 gram Lurpak roomboter 
• 200 gram witte chocolade
• 1 vanillestokje, het merg ervan

Lemon curd:
• 80 ml citroensap (ongeveer 3 citroenen)
• 75 gram witte basterdsuiker
• 75 gram Lurpak roomboter
• 1 ei

Topping:
• gele voedingsmiddelen kleurstof
• 6 witte paaseitjes, fijngehakt

Benodigdheden:
• handmixer
• beslagkom
• steelpan
• spatel
• muffin tray voor 12 stuks
• 12 muffin bakpapiertjes
• saté prikker
• rasp
• garde
• spuitzak + kartel spuitmondje
• appelboor
Lurpak shoot opspuiten EEFSFOODZo maak je het!
1. Zorg allereerst dat alles op kamertemperatuur is en zet de oven alvast aan op 170 graden.
2. Begin met het maken van de lemon curd. Smelt daarvoor de boter op laag vuur in een steelpan. Voeg al smeltend rasp van 1 citroen toe samen met 80 ml citroensap. Roer in een ander schaaltje de basterdsuiker en het ei door elkaar. Voeg hier dan al roerend het warme boter citroensap mengsel aan toe. Giet het geheel weer terug en de pan en breng al roerend op halfoog vuur aan de kook. Blijf roeren tot het indikt. Zet dan het vuur laag en blijf nog voor ongveer 2 minuten roeren. Dit alles kun je het beste met een garde doen. Schenk het dan in een schaaltje. Laat dit een half uurtje afkoelen op het aanrecht en zet het dan in de koelkast (roer geregeld door, door koelt het sneller af).
3. Mix dan de boter voor het beslag los en romig. Het helpt als je even de kom 5 minuten in een gootsteen met warm water zet. Voeg dan de basterdsuiker en vanille toe. Mix dit door elkaar. Voeg dan een ei toe en mix tot deze is opgenomen. Herhaal dit ook met de andere drie eieren. Roer dan de baking soda door het zelfrijzend bakmeel en voeg het samen met de melk toe. Mix (niet te lang) tot een glad en stevig beslag. Spatel met de hand nog even na.
4. Vul 12 muffin papiertjes die in een bak tray staan tot ongeveer 3 vierde met beslag. Schuif de cakejes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Zet ze dan op een rooster om af te koelen.
5. Smelt de witte chocolade au bain marie. Mix de boter (zet ook deze even in warm water) tot een witte luchtige massa. Dit doe je ongeveer in 10 mintuten. Giet dan al mixend de witte chocolade toe. Let op die mag niet te warm zijn! Het mag niet meer warm aanvoelen als je je wijsvinger erin steekt. Voeg dan ook de vanille toe en spatel de creme nog even met de hand na.
6. Als de cakejes zijn afgekoeld steek je de appelboor in het midden in het cakeje tot ongeveer halverwege. Zo kun je makkelijk een inham maken waar de lemon curd inkomt. Herhaal dit bij alle cakejes. Vul dan een spuitzak met lemon curd en vul de cakjes tot het randje hiermee.
7. Doe een paar stipjes gele kleurstof in de botercreme en spatel dit een paar keer om zodat een een marmer effect ontstaat. Neem nu een spuitzak met een kartel mondje. Doe hier de botercreme in en spuit op elke cakekje een roset. Top af met nog een klein beetje lemon curd en fijngehakte witte paaseitjes. Vers het aller lekkerst!
Lurpak shoot blurred hoofd EEFSFOOD
Tot slot wil ik Lurpak nog bedanken voor het maken van een serie prachtige foto’s!

Je kunt ook nog steeds kans maken op een food trip naar Denemarken. Hoe? Dat lees je HIER

Liefs,
Eef

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Appel-stroopwafel cupcakes
Chocolade popcorn cupcakes

No products in the cart.