• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes) Recepten

Lemon curd cakejes met witte chocolade-vanille botercrème

Eefje
Geen reacties
31 maart 2017
Lurpak cakejes EEFSFOOD

Lurpak vroeg mij om mijn ultieme good food moment met jullie te delen met Pasen in het vooruitzicht. Dit gemaakt met hun overheerlijke roomboter natuurlijk. Aangezien roomboter in het algemeen al een grote hoofdrol speelt in mijn koelkast was dit natuurlijk geen moeilijke opdracht voor mij. Denk je aan Pasen, dan denk je aan geel en een uitgebreide brunch met de familie. Tenminste ik wel!

Mijn idee kwam daarom ook snel dat ik iets met lemon curd wilde doen. Daarbij kwam dat citroen lekker is met witte chocolade, vanille weer met citroen en zeker witte chocolade met vanille. Fris en zoet, het cirkeltje was rond! De volgende stap is dan bedenken waar je dat in gaat verwerken. Dit werd uiteindelijk een botercrème met een heerlijk gevuld cakeje. Staat leuk op het bord als begin van de Paasbrunch of lekker bij de koffie na de brunch. 
Lurpak view EEFSFOOD
RECEPT
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: 2,5 uur

Wat heb je nodig? (12 cakejes)
Beslag:
• 180 gram zelfrijzend bakmeel
• 180 gezouten Lurpak roomboter
• 80 gram kristalsuiker
• 60 gram witte basterdsuiker
• 50 ml volle melk
• 4 eieren
• 1 vanillestokje, het merg ervan
• 1 citroen, het rasp van de helft
• 1/2 tl bakingsoda

Botercrème:
• 200 gram Lurpak roomboter 
• 200 gram witte chocolade
• 1 vanillestokje, het merg ervan

Lemon curd:
• 80 ml citroensap (ongeveer 3 citroenen)
• 75 gram witte basterdsuiker
• 75 gram Lurpak roomboter
• 1 ei

Topping:
• gele voedingsmiddelen kleurstof
• 6 witte paaseitjes, fijngehakt

Benodigdheden:
• handmixer
• beslagkom
• steelpan
• spatel
• muffin tray voor 12 stuks
• 12 muffin bakpapiertjes
• saté prikker
• rasp
• garde
• spuitzak + kartel spuitmondje
• appelboor
Lurpak shoot opspuiten EEFSFOODZo maak je het!
1. Zorg allereerst dat alles op kamertemperatuur is en zet de oven alvast aan op 170 graden.
2. Begin met het maken van de lemon curd. Smelt daarvoor de boter op laag vuur in een steelpan. Voeg al smeltend rasp van 1 citroen toe samen met 80 ml citroensap. Roer in een ander schaaltje de basterdsuiker en het ei door elkaar. Voeg hier dan al roerend het warme boter citroensap mengsel aan toe. Giet het geheel weer terug en de pan en breng al roerend op halfoog vuur aan de kook. Blijf roeren tot het indikt. Zet dan het vuur laag en blijf nog voor ongveer 2 minuten roeren. Dit alles kun je het beste met een garde doen. Schenk het dan in een schaaltje. Laat dit een half uurtje afkoelen op het aanrecht en zet het dan in de koelkast (roer geregeld door, door koelt het sneller af).
3. Mix dan de boter voor het beslag los en romig. Het helpt als je even de kom 5 minuten in een gootsteen met warm water zet. Voeg dan de basterdsuiker en vanille toe. Mix dit door elkaar. Voeg dan een ei toe en mix tot deze is opgenomen. Herhaal dit ook met de andere drie eieren. Roer dan de baking soda door het zelfrijzend bakmeel en voeg het samen met de melk toe. Mix (niet te lang) tot een glad en stevig beslag. Spatel met de hand nog even na.
4. Vul 12 muffin papiertjes die in een bak tray staan tot ongeveer 3 vierde met beslag. Schuif de cakejes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Zet ze dan op een rooster om af te koelen.
5. Smelt de witte chocolade au bain marie. Mix de boter (zet ook deze even in warm water) tot een witte luchtige massa. Dit doe je ongeveer in 10 mintuten. Giet dan al mixend de witte chocolade toe. Let op die mag niet te warm zijn! Het mag niet meer warm aanvoelen als je je wijsvinger erin steekt. Voeg dan ook de vanille toe en spatel de creme nog even met de hand na.
6. Als de cakejes zijn afgekoeld steek je de appelboor in het midden in het cakeje tot ongeveer halverwege. Zo kun je makkelijk een inham maken waar de lemon curd inkomt. Herhaal dit bij alle cakejes. Vul dan een spuitzak met lemon curd en vul de cakjes tot het randje hiermee.
7. Doe een paar stipjes gele kleurstof in de botercreme en spatel dit een paar keer om zodat een een marmer effect ontstaat. Neem nu een spuitzak met een kartel mondje. Doe hier de botercreme in en spuit op elke cakekje een roset. Top af met nog een klein beetje lemon curd en fijngehakte witte paaseitjes. Vers het aller lekkerst!
Lurpak shoot blurred hoofd EEFSFOOD
Tot slot wil ik Lurpak nog bedanken voor het maken van een serie prachtige foto’s!

Je kunt ook nog steeds kans maken op een food trip naar Denemarken. Hoe? Dat lees je HIER

Liefs,
Eef

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Appel-stroopwafel cupcakes
– Chocolade popcorn cupcakes

Botercreme Lemoncurd Lurpak Paasrecept Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

Rijst met pulled chicken, kikkererwten en sperziebonen

volgend bericht

Noc Noc – Rotterdam

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord