Tijdens mijn afgelopen vakantie op Tenerife (waar ik dus de lekkerste tapas ooit at) ben ik geïnspireerd geraakt door 1 van die tapas. Het was pulled chicken met kikkererwten en een zo enorm smaakvol sappig prutje er omheen. Ik moest en zal dit namaken. De eerste dag nadat ik thuis was ging ik gelijk de keuken in. Blij verrast want het is in 1 keer heel goed gelukt, en volgens mij komt de smaak ook best wel overeen. Omdat één van de andere tapas (met sperziebonen) ook erg lekker was heb ik deze ook aan dit gerecht toegevoegd. De schoonheidsprijs verdiend het dan wel niet. Maar de smaak is absoluut fantastisch!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd/kooktijd: 45 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Wat heb je nodig? (2 personen)
• 160 gram (basmati)rijst
• 300 gram kiphaasjes
• 100 gram sperziebonen, in stukjes van 1 cm
• 400 gram kikkererwten, afgegoten en omgespoeld
• 2 uien, grof gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijn geperst
• 1 flinke el kerrie
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl cayennepeper
• 1 bouillonblokje (naar keuze)
• 450 ml water
• peper
• olijfolie
Benodigdheden:
• braadpan met deksel
• pan
• spatel
• 2 vorken
• bord
Zo maak je het!
1. Verhit eerst een hele flinke scheut olijfolie in de braadpan, gebruik hiervoor halfhoog vuur.
2. Bak hierin de ui en voeg alle specerijen toe om mee te bakken. Zet het vuur laag en laat het nog een paar minuutjes bakken, spatel geregeld om.
3. Voeg dan de knoflook en kiphaasjes toe en bak deze rondom aan tot je geen roze vlees meer ziet. Voeg dan 250 ml water en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat dit voor een half uur op laag vuur pruttelen.
4. Haal dan met een vork de stukken kip uit de pan op een bord en pull deze met 2 vorken uit elkaar. Doe de kip dan terug in de pan.
5. Voeg dan nog 200 ml water toe en de kleingesneden sperziebonen. Voeg nog gemalen peper toe naar smaak en doe hier dan weer de kikkererwten op. Doe dan de deksel op de pan en wacht minstens 10 minuten voordat je het omroert (zo koken de sperziebonen gaar).
6. In de tussentijd zet je een pan water op voor de rijst. Roer na 10 minuten de boel om en laat verder pruttelen tot je rijst gaar is gekookt (doe dit volgens de verpakking).
7. Schep het samen in een diep bord en smullen maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Roerbak noodles met Chinese kool en cola kip
– Wraps met paksoi en cola kip