Zoiets als dit stond al best lang op mijn lijstje! Hoewel ik het vroeger echt raar vond ben ik nu dol op de combi zoet-zout. Deze stapel pannenkoeken staan zonder twijfel in mijn top 3 van lekkerst gegeten pannenkoeken ooit. Dit moet je dus echt eens proberen! Kwark pannenkoekjes met blauwe bessen, banaan, pancetta en maple syrup. Een hele mond vol!
Edit 13.11.2020 – Het recept heeft een kleine upgrade gekregen en ik heb de foto’s vernieuwd!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Dit heb je nodig voor 6 pannenkoekjes?
125 gram blauwe bessen, diepvries of vers
70 gram zelfrijzend bakmeel
50 ml melk
100 gram kwark
1 middelgroot ei
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
1/2 tl baking soda
4 plakjes pancetta of ontbijtspek
halve banaan, in plakjes
maple syrup
roomboter of kokosolie om in te bakken
Benodigdheden:
1 grote koekenpan
1 kleinere koekenpan
mengkom
garde
spatel
Zo maak je het!
Meng eerst de kwark, melk, vanillesuiker, het ei en zout door elkaar met een garde. Roer de baking soda door het zelfrijzend bakmeel en voeg dit dan ook toe. Roer het geheel tot een glad en dik beslag.
Zet de grote koekenpan op halfhoog vuur met een klont boter of kokosolie erin. Proportioneer het beslag met een ijsschep of juslepel. Het is een dik beslag dus help het een beetje door het in de pan licht uit te strijken. Doe dan ongeveer 10 blauwe bessen in elk pannenkoekje. Na twee minuutjes draai je ze om en bak je ze tot ze gaar zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.
Bak in de tussentijd in de andere koekenpan de pancetta bruin en krokant.
Stapel de pannenkoekjes op, leg de banaan plakjes ernaast en de pancetta bovenop. Maak af met een flinke scheut maple syrup. Genieten maar!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Fluffy apple pancakes
– Luchtige kaneel pannenkoeken met gegrilde peer
– Banaan pannenkoekjes met warme pruimen en walnoot