Blog

EEFSFOOD overzicht week #12 (vakantie vlog Tenerife)

Deze keer in het EEFSFOOD overzicht; een week vol vakantie taferelen! Ik legde het vast op video en ik ga nog iets verder in op Tenerife met een paar tips en foto’s. 
Zwart strand Tenerife EEFSFOOD
Tip 1: huur een auto! Even op je fiets of lopend een tas zware boodschappen doen is er hier niet bij. Tenzij je heel graag steile hellingen bewandeld voor de lol. Aangezien je op Tenerife niet uit de kraan kunt drinken, zit je tas al snel vol met flessen water. Er rijden wel bussen op het eiland maar die rijden vooral stukken snelweg af voor wat ik ervan kon zien. Als je dan beneden aan de kust zit is het nog een hele opgave om ‘boven’ te komen. Ook zijn er best veel mooie dingen te zien waar je het liefst met je eigen auto heenrijdt. 
Uitzichtpunt Tenerife EEFSFOODTip 2: Ga tapas eten bij Bar El Camino (Puerto de la Cruz). Vooral aan de toeristen kant van het eiland kun je veel terecht voor tapas maar deze vielen echt in het niets bij wat ik bij El Camino heb gekregen. Nou is Puerto de la cruz ook wel toeristisch maar op een hele andere manier dan bijvoorbeeld Los Christianos. Er komt nog een hotspot stukje over dus ik ga er nu niet meer woorden aan vuil maken. Real food krijg je hier zoals de eigenaar ons meerdere malen vertelde!
Bar El Camino Hori EEFSFOOD
Tip 3: ga dus niet in zo’n toeristenoord zitten. Natuurlijk hangt er een gezellige sfeer, maar tussen de locals is het veel leuker en chiller kan ik wel zeggen. Wij zaten in Radazul vlak bij Santa Cruz. Een fijne kant van het eiland en een kleine 3 kwartier rijden van het vliegveld. Via Airbnb hadden wij een prachtig appartement met toegang tot een zwembad en overdekte parkeerplek onder het gebouw.
Appartement Tenerife EEFSFOOD
Tip 4: maak een tripje naar de El Teide vulkaan. Zeker in deze tijd van het jaar (maart/april) is er heel veel groen. Maar het landschap veranderd naarmate je hoger komt en langzaam gaat het meer naar een maanlandschap. Tenerife heeft wat dat betreft verrassend veel te bieden vond ik.  Naar schatting is deze vulkaan 500.000 jaar geleden uitgebarsten en is El Teide de grondlegger van Tenerife. Meer zie je ook in de video hieronder! 
Maanlandschap Tenerife EEFSFOOD
Check hier de video:

Ik heb echt een top vakantie gehad! Volgende keer 2 graden warmer en iets minder wolken, dat zou het helemaal perfect maken.
Selfie in de bergen EEFSFOOD
Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.