De rest van het land

Onder de Leidingstraat – Eindhoven

De afgelopen paar jaar heb ik heel wat kilometers met de trein gemaakt. Leiden is wat dat betreft dé stad om te wonen als je snel ergens in de randstad moet zijn. Voordat je het weet zit je in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. De hoogste tijd om eens een stukje verder te reizen. Op naar het zuiden, op naar Onder de Leidingstraat in Eindhoven!

Onder de Leidingstraat vind je op Strijp-S, een gebied waar Philips in het verleden volop actief was. Door de Leidingstraat stroomde de energie door de vele leidingen naar de fabrieken van Philips toe. Nu is het onder andere de koffie en heerlijke broodjes die de buurt van energie voorziet. Leuk detail: uit het plafond komen een aantal gele ‘leidingen’ waar je je laptop of telefoon aan op kunt laden. 

Iedereen die binnen komt lopen zie je vol verwondering rondkijken. Hier betrapte ik mezelf ook op, wat ook echt niet gek is. Het gebouw – wat vroeger diende als opslag – is omgebouwd tot een indrukwekkend, industriële ruimte waar je tussen de vele planten heerlijk kunt ontspannen aan de vele tafeltjes of op de grote bank. De rauwe betonnen muren, de verlichting en de muurtekening; wat een fijne plek om een paar uur goed door te brengen.

Onder de Leidingstraat - Eindhoven

Hoe is de koffie?
Met de menukaart paraat bestelde ik aan de bar een latte en een volkoren boterham met pompoen en kastanjechampignons. Op de bank klapte ik mijn laptop open, kladblok erbij en nog geen vijf minuten laten was daar mijn bestelling al. Een prima latte, helaas net was te heet waardoor de espresso niet helemaal tot zijn recht kwam. De boterham daarentegen was zó veel beter dan verwacht. Misschien komt het door het mooie weer buiten, maar dit was wat mij betreft het ultieme zomerbroodje. Op een dikke volkoren boterham met pompoenpitten zat een goede laag pompoenspread met rode ui, rucola, kastanjechampignons en wat peterselie. Lekker fris, royal belegd en net als al het andere op de kaart gezond en huisgemaakt. Laat de zomer maar beginnen.

Onder de Leidingstraat - Eindhoven

Na een uurtje verhuisde ik naar de koffietafel achterin waar ik een ‘leiding’ pakte om mijn laptop aan te hangen. De volgende ronde: een flat white met een espresso uit Ethiopie en een stuk huisgemaakte carrotcake. Dit heb ik geweten ook. Zelden heb ik zo’n groot stuk taart geserveerd gekregen. En lekker dat ie was. Goed smeuïg, niet te zoet en perfect in combinatie met een goede koffie. De koffie komt trouwens van Tasman, de overbuurjongens van Onder de Leidingstraat. De temperatuur van de flat white was perfect en de bloemige tonen van de espresso kwamen goed naar voren. 

Kortom, of je nou rustig wilt werken of gezellig met vrienden een hapje wilt eten én je bent in Eindhoven, ga dan zeker naar Onder de Leidingstraat. Het vriendelijke personeel, maar zeker ook de andere bezoekers bewijzen maar weer is hoe gezellig Eindhoven is. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
Onder de Leidingstraat Leidingsstraat 45, Eindhoven Instagram / Facebook

[lightgrey_box]
Een zonnige middag in Eindhoven was natuurlijk veel te kort. Met een tof Airbnb appartement op het oog ben ik volgende maand weer in de stad van het licht te vinden! Weet jij nog een toffe hotspot waar ik absoluut heen moet, laat het hieronder even weten.
[/lightgrey_box]

 Stuur een hotspot op Meer koffie hotspots

No products in the cart.