De rest van het land

CT Coffee & Coconuts – Amsterdam

Eindelijk kan ik weer eens een nieuwe plek van mijn lijstje afvinken. Vandaag ben ik samen met Eef naar Amsterdam afgereisd om een bezoekje te brengen aan CT Coffee & Coconuts. Een plek waar ik al enorm vaak langs ben gelopen, maar nu eindelijk eens van binnen zie.

CT Coffee & Coconuts zit in het voormalig Ceintuur Theater. Ondanks het pand helemaal verbouwd is zijn er nog een paar details behouden zoals de glas-in-lood ramen, het oude plafond en de draagbalken van het gebouw die nu mooi naar voren komen. Van oud theater naar een perfecte plek om heerlijk wat te eten of te drinken. 

Voor snel een kopje koffie aan een tafeltje, even bijpraten met een vriend op één van de banken of een dag hard studeren aan de koffietafel. Het kan hier allemaal. Loop zeker ook even naar boven, alleen al om even te kijken hoe indrukwekkend het pand is. Naast de toffe inrichting dragen het vriendelijke personeel en de lekkere beats (van de klassiekers van Simply Red tot aan jazzlegende Miles David) ook bij aan de relaxte sfeer. Wij hebben de hele middag beneden aan de koffietafel gezeten. Gegarandeerd lekkere stoelen en genoeg ruimte voor je laptop en al je andere spullen. 

De uitstekende cappuccino van CT Coffee & Coconuts

Hoe is koffie?
Heerlijk! Bij binnenkomst hebben we allebei een cappuccino besteld. Verwacht geen dikke schuimlaag door je hele kopje maar een subtiel schuimlaagje (zoals het hoort) met daaronder een heerlijk subtiele espresso gemengd met warme melk. Je proeft hier de eigen espressoblend van CT. Liever een sterkere espresso met melk? Ga dan voor de flat white. Deze koffie komt trouwens van White Label, een fijne specialty koffiebrander uit Amsterdam. Daarnaast zit je hier ook goed voor een goed bereide filter, uit de Chemex, Aeropress of Hario V60. De espresso’s worden gezet met de Kees van Der Westen Spirit Triplette.

De Mango Lassi en The Brekky van CT Coffee & Coconuts

Wat hebben we verder gegeten en gedronken?
We begonnen met twee drankjes; Eefje ging voor de Mango Lassi (met mango, yoghurt, kardemom, munt, honing en wat oranjebloesem). Een goede vullende shake die niet al te zoet is. Zelf ben ik voor The Brekky gegaan. Wat de naam al doet vermoeden, is deze shake met banaan, granola en kokos perfect om mee wakker te worden. Wat ik alleen miste was het ijsblokje die door de blender had moeten gaan om ‘m wat kouder te krijgen. Verder was The Brekky echt een aanrader om je dag gezond te beginnen. 

In de middag schoof Michelle van MiesMedia bij ons aan. We besloten om meteen wat te gaan eten. Eefje ging voor de sandwich met geitenkaas en een spread van zoete aardappel. Aan haar gezicht te zien had ze totaal geen spijt van deze keuze. Michelle en ik kozen voor de pannenkoeken van boekweit en amandelbloem, met geroosterde kokos en rood fruit compote. In één woord: genieten! De spek die ik er extra aan toevoegde maakte de pannenkoeken helemaal af. 

Pannenkoeken van boekweit en amandelbloem, met geroosterde kokos en rood fruit compote.

Kortom, CT Coffee & Coconuts is een enorm toffe plek in de Pijp om meer dan alleen te genieten van een goede koffie. Geniet van heerlijke, unieke gerechten op de diverse menukaart. En dit allemaal in een relaxte sfeer, wat je bijna aan vakantie doet denken. Of wat ze zelf zeggen: “A funky and fresh place for a killer breakfast or romantic dinner”. 

Hotspot Waar te vinden? Socials
CT Coffee & Coconut Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam Instagram / Facebook

Meer hotspots in Amsterdam Meer koffie hotspots

No products in the cart.