• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
(Borrel)snacks Recepten

Kerrie knol kroketjes met spek

Eefje
1 reactie
14 maart 2017
Knolselderij kroketjes EEFSFOOD

Zelf kroketten maken is helemaal niet zo moeilijk maar het is altijd wel een klusje. Je bent er niet heel snel mee klaar en je hebt een beetje geduld nodig dus. Maar het grootste voordeel van zelf maken is dat je erin kunt doen wat je zelf wil. Het idee van deze kroketjes kwam voort uit een ovenschotel met knolselderij stamppot die ik laatst maakte. 
RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten 
Wachttijd: 2,5 uur
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 3,5 uur

Wat heb je nodig? (14 kroketjes)
• 180 gram vastkokende aardappels 
• 180 gram knolselderij 
• 250 gram spekreepjes 
• 2 el slagroom
• 1,5 tl kerrie
• peper
• zout 

Paneer laagje:
• 2 eieren
• 100 gram paneermeel 
• 3 el bloem 

Mosterdmayonaise:
• 4 el mayonaise 
• 1,5 tl grove mosterd 

Materiaal:
• frituurpan of een gewone pan voor op het vuur met een liter zonnebloemolie erin 
• 3 bakjes/schaaltjes om het te paneren 
• stamppot stamper 
• bord + keukenfolie
• keukenrol 
• koekenpan 
• schuimspaan
• keuken thermometer die tot zeker 200 graden kan meten 
• bakpapier
• pan
• bolzeef

Zo maak je het!
1. Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Doe hetzelfde met de knolselderij en zorg dat beide even groot gesneden zijn. Doe dit in een pan met water en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook zet je het vuur wat lager en laat je het zeker 15 minuten koken.
2. Giet dan de aardappels en knol af en stamp dit tot een puree samen met de slagroom, kerrie, peper en het zout.
3. Zet dan een koekenpan of halfhoog vuur en bak de spekjes krokant. Giet hiervan ook het vocht/vet af. Roer dan de spekjes door de puree en laat afkoelen tot het lauw is. Schep het dan op een bord en dek af met een stukje folie. Zet dit voor ongeveer een uur in de vriezer
4. Als de puree goed koud is kun je er voorzichtig kroketjes van rollen. Het blijft zacht en plakkerig. Je kunt ook je vingers in een bakje bloem dippen, dan blijft het iets minder aan je handen plakken.

5. Leg de gerolde kroketjes op een bakpapiertje en leg deze voor ongeveer nog 3 kwartier terug in de vriezer. 
6. Zet je bakjes klaar op te paneren. 1 met bloem, 1 met geklutst ei en 1 met het paneermeel. Haal de kroketjes in etappes uit de vriezer want het gaat het makkelijkst wanneer ze nog stevig zijn. Rol ze eerst door de bloem en schud het overige eraf. Haal ze dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal die laatste 2 stappen nog een keer zodat er 2 laagjes paneermeel omheen zitten. 
7. Zet de pan met olie op halfhoog vuur. Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten tot het 180 graden is. Check dit even met de thermometer. Een paar graden meer of minder is niet erg, als het maar ongeveer 180 is. 
8. Ga dan verder met het paneren van de rest van de kroketjes. 
9. Als de olie heet genoeg is bak je de kroketten per 3 of 4 stuks voor ongeveer 2 tot 2,5 minuut. Kijk vooral naar het korstje die mooi bruin moet zijn, maar wacht ook niet te lang want dan kunnen ze barsten. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg de kroketten op een velletje keukenrol. 
10. Meng tijdens het bakken de mayonaise met de mosterd en serveer deze erbij.

Misschien vind je dit recept ook leuk?
– Brie champignon kroketten
– Vega pompoen bitterballen

 

borrelsnack Kerrie Knolselderij Kroketten Spek
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
1 reactie

Comments are closed.

vorig bericht

EEFSFOOD overzicht week #10 (video)

volgend bericht

Hallo, ik ben Leroy van Eefsfood

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes recepten Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes recepten Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Witte chocolade botercrème zelf maken

4 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
🎂De @eefsfoodclub deuren gaan definitief sluiten. Krijg €20,- korting met code Eefsfood20
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)

Eefje | EEFSFOOD.NL
BEN JIJ EEN DESSERT MASTER??🔥 ⠀⠀⠀ adv - D BEN JIJ EEN DESSERT MASTER??🔥
⠀⠀⠀
adv - Desserts maken vind ik écht heel leuk! Ik probeer ze zo maakbaar mogelijk te maken zodat iedereen iets aan mijn recepten heeft🙌🏻 Ik heb er 5 voor je op een rijtje gezet die ook nog eens heel geschikt zijn voor de kerstdagen🎄
⠀⠀⠀
Wil je er een schepje- of nouja ‘dikke schep’ bovenop doen?😍 Dan zou ik écht naar het nieuwe- en eerste seizoen van MasterChef Australië Dessert Masters gaan kijken. Vanaf morgen, 5 december elke doordeweekse dag om 19:30 op de buis. Tune in op Net5!
⠀⠀⠀
Ik ben groot fan van MasterChef Australië en dit wordt door dezelfde makers gemaakt🎥 10 van de beste pastry chefs gaan met elkaar de strijd aan👩🏻‍🍳 Ik zit zeker voor de buis!📺 Jij ook?👇🏻
⠀⠀⠀
Al deze recepten zijn op eefsfood.nl te vinden✨ Maak gebruik van de zoekbalk, dan heb je ze zo gevonden🔎
➡️Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
➡️Daim cheesecake in een glas
➡️Bladerdeeg sterren met Baileysmousse
➡️Romige speculoos ijsjes
➡️Baked Alaska met passievruchtenvulling
 ⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op? Zo heb je altijd dessert inspiratie bij de hand✅ Veel kijkplezier😃
⠀⠀⠀
In samenwerking met @net5nl 5️⃣
⠀⠀⠀
#eefsfood #desserts #DessertMasters
BEN JIJ IN CHARGE VOOR HET KERSTDESSERT?👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
DAN MOET JE NU EVEN OPLETTEN!🎄 Dit dessert is (2-3 dagen van tevoren) tot in de puntjes voor te bereiden zodat je de avond zelf precies amper moeite hoeft te doen👌🏻 Dat klinkt goed toch? Dit is voor 4 personen en je kunt het makkelijk verrekenen naar 6, 8, 10 of meer personen🎉
⠀⠀⠀ ⠀
➡️Kerstboompjes: 4 zoute stokjes, 30 gram gesmolten melkchocolade & kerstige sprinkles✨
⠀⠀⠀
➡️Dulce de leche: een blikje gecondenseerde melk 3 uur op laag vuur in ruim water laten koken. Af laten koelen, roer los en neem ruim 2 eetlepels. Doe in een spuitzak en knoop deze dicht. Maak dit minstens een dag van tevoren.
⠀⠀⠀
➡️Easy koffiemousse: klop 200 ml slagroom stijf samen met 20 gram suiker, 1-2 tl oploskoffie en een 1/2 tl vanillepasta- of extract. Doe in een spuitzak met kartel spuitmondje en sluit af met 2 clips.
⠀⠀⠀
➡️Koekkruimels: 4 speculooskoekjes verkruimelen.
⠀⠀⠀
➡️IJs: schep vooraf alvast 4 mooie bollen kaneel- of vanille-ijs. Doe dit in een bakje met velletje bakpapier op de bodem, deksel erop en terug in de vriezer. Als je lang moet reizen met je dessert? Toch even op locatie die bollen maken.
⠀⠀⠀
➡️Roer 2 el speculoos los en doe dit in een warmte bestendig zakje. Hang in een kop warm water tot het vloeibaar is. Knip een puntje af en swirl over het ijs.
⠀⠀⠀
➡️Noten: rooster een handje pecannoten en hak dit grof. 
⠀⠀⠀
Leef je heeeeelemaal uit met de opmaak van de borden, mijn favoriete deel❤️ Denk op deze manier en gebruik lekker je eigen voorkeurssmaken, je kunt ook makkelijk de fruitige kant opgaan hiermee🍓 Vragen? Stel ze vooral!
⠀⠀⠀
Funfact; dit was mijn kerstdessert van vorig jaar en toen nam ik me al voor dit jaar deze video op te nemen🎥 Is deze video nuttig voor jou? Sla ‘m dan vooral op✅
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje - #eefsfood #kerstdessert #koffie #mousse #pecannoten #dulcedeleche #preptips #speculoos #roomijs #chocolade #toetje #toetjestips
GEVULD SPECULAAS; DE ALLERLEKKERSTE🤤 ⠀⠀ adv GEVULD SPECULAAS; DE ALLERLEKKERSTE🤤
⠀⠀
adv - Zeg je december, dan zeg je gevuld speculaas! Wat ben ik dól op dit baksel. Als ik het ruik, bijvoorbeeld op de markt, moét ik het hebben😍 Rond Sinterklaasavond maak ik altijd een portie. Om blij van te worden en leuk om uit te delen🙌🏻
⠀⠀
Waar ik nog meer blij van word is dat ik deze video mag maken in samenwerking met Wüsthof! Hét messenmerk dat je in huis moet hebben🔪 Wüsthof is een Duits merk sinds 1814. Dit mes, 7” Nakiri, komt uit de Classic Ikon lijn, is vlijmscherp en ligt lekker in de hand. Check wusthof.com voor meer informatie. Dikke kadotip ook🎁
⠀⠀
DIT HEB JE NODIG VOOR 9 FLINKE STUKKEN🍪
Deeg:
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️140 gram koude roomboter
➡️140 gram donkere basterdsuiker
➡️3/4de middelgroot ei
➡️3 el koek- en speculaaskruiden
➡️1/2 tl zout
Vulling:
➡️275 gram rauwe amandelen
➡️225 gram kristalsuiker
➡️1 middelgroot ei
➡️1 tl citroenrasp
➡️3 el water
➡️1 el vanille extract
Topping:
➡️1/4 geklutst ei
➡️50 gram grof gehakte amandelen
⠀⠀
Neem een vorm of bakrand van 18x18cm en bekleed met bakpapier. Doe alle deeg ingrediënten in een kom van de standmixer. Meng dit op lage stand tot een deeg. Wikkel in folie en leg 30 minuten koud.
⠀⠀
Maak intussen de spijs door eerst de amandelen fijn te malen en daarna de andere ingrediënten toe te voegen. Deel het deeg in tweeën, bouw op met spijs ertussen. Bestrijk met ei en bestrooi met de amandelstukjes. Verwarm de oven op 180 graden convectiestand en bak gaar in 40 minuten. Laat volledig afkoelen voor je het aansnijd. Eet smakelijk❤️
⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔥
⠀⠀
#eefsfood #HolidayTraditions #Wusthof #MyWusthof #amandelspijs #gevuldspeculaas #bakrecepten #makingofreel
WITTE CHOCOLADE KOEKEN MET HAZELNOOT EN VLEUGJE KO WITTE CHOCOLADE KOEKEN MET HAZELNOOT EN VLEUGJE KOFFIE🍪
⠀⠀⠀
adv - Lekkere grote chewy koeken, wie houdt daar nou niet van?! Voor dit recept heb ik hulp ingeroepen van één van de nut selection repen van Ritter Sport; Wit Hele Hazelnoot😍 Wist je dat alle Ritter Sport chocolade wordt gemaakt van 100% gecertificeerde cacao en het Rainforest Alliance label draagt?🌱
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 6 koeken:
➡️200 gram patentbloem
➡️140 gram kristalsuiker
➡️120 gram roomboter, koud in blokjes
➡️50 gram grof gehakte hazelnoten
➡️1 middelgroot ei
➡️1 reep Ritter Sport Wit Hele Hazelnoot
➡️1 el oploskoffie
➡️2 tl maizena
➡️1/2 tl vanille extract
➡️1/2 tl zout
⠀⠀⠀
Meng (lage stand) de koude boter met het zout, vanille en de suiker tot het door elkaar zit. Voeg het ei toe, wanneer deze is opgenomen voeg je ook de patentbloem, maizena en (optioneel) oploskoffie toe.
⠀⠀⠀
Houd 6 blokjes chocolade apart, hak de rest van de reep in stukken en voeg deze toe wanneer het deeg begint te vormen. Maak nu 6 gelijke bollen van het deeg. Druk deze in de gehakte hazelnoten en zet een uurtje in de koelkast.
⠀⠀⠀
Leg het deeg ruim uit elkaar op de plaat en bak de koeken in 18-20 minuten op 190 graden hete lucht. Maak de koeken mooier rond zoals je in de video ziet. Druk er na het bakken gelijk een blokje chocolade in en laat volledig afkoelen & opstijven.
⠀⠀⠀
Tip💡Verpak in een zakje met feestelijk lintje en een lief kaartje. Leuk om tijdens feestdagen weg te geven aan vrienden & familie🥰 Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
Hopelijk heb je leuke inspiratie opgedaan met deze video. Voor meer Ritter Sport feestdageninspiratie geef ik het stokje door aan @eefkooktzo 🎄‘Ik ben benieuwd wat jij gaat maken!’ Op 3 december te zien op haar account✨
⠀⠀⠀
In samenwerking met @rittersportnl 🍫 #eefsfood #rittersport #kerstrecept #nutselection #koeken #bakrecept #kerstinspiratie - @happylife_pr
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!