Deze wafels zijn perfect voor een zondagochtend. Zeker als iemand anders ze voor je maakt!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Wat heb je nodig? (2 porties van 2 wafels)
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• 1/2 ei
• 2 el melk
• 40 gram suiker + 2 extra tl
• 20 gram vanillesuiker
• 50 gram roomboter
• 2 tl kaneel
• mespuntjes zout
• 2 zurige appels (Jonagold bijvoorbeeld)
• 100 ml slagroom
• rasp van een halve limoen
• 2 el geroosterde pistachenoten
• 2 el rozijnen, gewassen
Materiaal:
• rasp
• handmixer
• wafelijzer
• koekenpan
• garde
Zo maak je het!
1. Smelt de boter en meng deze samen met de suiker en het zout.
2. Voeg dan het ei en de melk toe samen met het zelfrijzend bakmeel. Meng dit tot een dik beslag.
3. Rasp dan de appel en voeg dit samen met de kaneel toe aan het beslag. Je kunt de appel eerst schillen maar dat hoeft niet per se.
4. Bak hier 4 wafels van en rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan. Klop ook de slagroom lobbig samen met de rasp van een halve limoen en 2 theelepels suiker. Rasp de andere appel ook.
5. Leg de wafels op het bord en doe alle toppings erop. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kaneel wafels met kersenjam, blauwe bessen en kokos
– Fluffy apple pancakes